10 lost hours – my Thinkpad|10 tapte timer – min Thinkpad

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]I needed a new machine at work and wanted to try something else than HP this time. Checking out the specs of the Lenovo Thinkpad T400 convinced me to go for it, it looked like an OK machine for my type of work. It came with Vista, it made me hesitate a bit but I was willing to try – I thought hey if all failes I can upgrade to XP, since it came with a free convertion cd.

It all started out well at the office, I connected it to the dock and started to set it up. Installed my software, configured it and started using it. Suddenly when Vista asked for admin rights and the screen started to flicker it crashed. Blue screen of death. How fun. Then it all began.

I rebooted and ran the Lenovo update, no updates.. I checked out their forum and saw that others were having the same problem and that they were working on it so I thought I should give it a chance.

When I came home I set it up on my private wlan, that worked well. I installed my Nokia Communication software to transfer my photos via bluetooth, it started and began transfering the images. But then I lost connection to the wlan.

I right-clicked to repair but it didn’t help. I disabled the wlan then tried again without success. When the bluetooth transfer were complete I used the hardware switch to turn off all radios on the machine, then on again. There was my wlan! My first thought was that the bluetooth interfered with the wlan but I couldn’t believe that – we’re in 2008 right!? I tested, activated bluetooth and there my wlan went offline again.

Ok, so I can’t use bluetooth at the same time. Then I noticed that after each 15th minute I lost contact with the wlan, the blue circle disappeard over the tiny monitors. I waited 5-6 seconds then it came online again. I shut down the PC and went to bed, lets just say that I was disappointed.

The next day at the office I tried using wlan, the same thing happened there. After 15 minutes it lost contact with the wlan, the blue circle disappeard and then after 5-6 seconds it came back.

I checked the settings, disabled the n-protocol, tcp/ip v6 and rebooted. Same problem.

Later I noticed that the Lenovo connection manager had a copy of my wlan settings, it seemed like the connection manager and the native Vista connection manager were quarreling. They both wanted control of the connections! I tried to uninstall the connection manager but then it all became a mess, I lost other things as well and it didn’t want to connect to anything longer.

I ran recovery and set back the time.

Then I deleted the wlan profile in Lenovo Connection manager, it seemed to help a bit but it was still unstable.

The day after I ran the Lenovo update again, it had a bunch of updates. Awesome I thought and started to download and install them. Rebooted and started to test. It seems that they solved the blue screen of death when Vista flickers the screen but the wlan was not fixed. Except… Now I could use bluetooth and wlan at the same time.

Something else is weird too, when I try to burn or copy files it take ages. I was making a backup of my files and noticed that it was down to 1,5MB per second, I tried to copy to several location, same speed everywhere.

Then I decided… bye bye Vista on a Thinkpad T400. Now I have booted with the Windows XP recovery cd, it is still working on something but I don’t know what. Its been 3 hours since I started it.

Why can’t they do anything right?

I checked out more of the Lenovo forum now and found out that I am not alone, several others have the same problems at me.

I will never again choose a PC without checking out the forums. I would never choose the T400 if I saw what was going on.

Links:
Swedish article about this series
Norwegian article about its sister

Följ min blogg med bloggkoll
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]
Jeg trengte en ny PC på jobben og hadde lyst til å prøve noe annet enn HP denne gangen. Kikket rundtomkring og likte spesifikasjonene til Lenovo Thinkpad T400 og ble overbevist om å prøve den. Det så ut som en grei maskin til min type arbeid. Den kom med Vista så jeg var litt i tvil men bestemte meg til slutt å gi Vista en sjanse – jeg tenkte at om alt går galt så kan jeg bare oppgradere til XP siden det fulgte med en slik cd.

Alt så greit ut på kontoret da jeg startet den opp. Koblet den til dock og satte den opp mot domenet vårt. Så spurte Vista om admin rettigheter og skjermen begynte å blinke… Boff, blue screen of death. Så begynte moroa..

Jeg rebootet og kjørte Lenovo update, ingen oppdateringer.. Jeg søkte på Google og fant en post om at noen hadde samme problem og at de holdt på med en løsning. Det gjorde at jeg bestemte meg for å gi dette en sjanse. Jeg fortsatte og installere programvare og begynte å bruke den, den krasjet ikke igjen.

Da jeg kom hjem satte jeg den opp mot mitt private wlan, det gikk smertefritt. Så installerte jeg Nokia programvare for å overføre bilder fra mobilen min via bluetooth. Det gikk som en kule men mens den holdt på så mistet jeg forbindelsen til wlan!

Jeg høyreklikket tilkoblingsikonet og prøvde å reparere, det hjalp ikke. Jeg slo av wlan og prøvde igjen, ingen suksess. Da bluetooth-overføringen var ferdig så slo jeg av bluetooth. Høyreklikket tilkoblingsikonet og valgte reparer. Vips der var wlanet tilbake igjen. Min første tanke var at bluetooth kanskje forstyrret wlan-signalene men jeg trodde ikke mine egne tanker, vi er jo i 2008 ikke sant? Jeg testet, aktiverte bluetooth og der forsvant wlanet igjen.

Ok tenkte jeg, så jeg kan ikke bruke bluetooth samtidig med wlan så jeg slo den av. Jeg begynte å surfe litt og etter 15 minutter mistet jeg forbindelsen. Så gikk det 5-6 sekunder og der var koblingen oppe igjen. Hvert 15. minutt mister den forbindelsen! Jeg ble så utrolig skuffet at jeg bare slo den av og tok kvelden.

Neste dag prøvde jeg wlan på kontoret, det samme skjedde der. Hvert 15. forbaska minutt mistet den kontakten med wlan, de blå sirklende forsvinner over tilkoblingsikonet, og etter 5-6 sekunder er den tilbake igjen.

Jeg sjekket instillingene, disablet n-protokollen, tcp/ip v6 og rebootet. Samme problem.

Senere oppdaget jeg at Lenovo connectino manager hadde en kopi av mine wlan instillinger, det virket som om den og Vista kranglet om å ha kontrollen over tilkoblingen. Jeg avinstallere Lenovo Connection manager men da ble alt et eneste stort kaos, den avinstallerte andre ting også og plutselig kunne jeg ikke koble meg til noe som helst.

Jeg kjørte recovery og satte tilbake tiden..

Så slettet jeg wlan profilen i Lenovo Connection manager, det hjalp litt men wlanet var fremdeles ustabilt..

Dagen etter kjørte jeg Lenovo update igjen, når var det kommet en haug med oppdateringer. Supert tenkte jeg og startet nedlasting og installering av oppdateringene. Rebootet og begynte å teste. Det så ut til at de ivertfall hadde løst blue screen of death problemet når Vista begynner å blink med skjermen. Og nå kunne jeg bruke bluetooth samtidig med wlan. Men wlan var fremdeles ustabilt, 15 minutter og så offline..

Jeg merket andre merkelige ting også, når jeg kopierte filer tok det utrolig lang tid, uansett hvor jeg prøvde å kopiere til. Samme hastighet alle veier, den begynte bra men så krabbet den ned i 1,5MB per sekund. Jeg mener å huske en registry sak man kan legge inn for å få dette til å gå raskere men da bestemte jeg meg ;

hadet bra Vista. Ivertfall på denne PC’en.

Nå har jeg bootet med Windows XP recovery cd, den jobber fortsatt med noe men jeg vet ikke hva.. Den har gått i minst 4 timer nå.

Hvorfor er jeg alltid så uheldig med mine PC valg?

Jeg leste mer på Lenovo sitt forum og har funnet ut at veldig mange har samme problemer som meg. Tilogmed Linux brukerne, de klager om at ATI skjermkortet ikke fungerer særlig bra på den.

Aldri mer skal jeg bestemme meg for en PC uten å sjekke grundig ut på forumer og blogger om slike problemer som dette. Hadde jeg lest forumet grundig så hadde jeg aldri valgt Lenovo Thinkpad T400..

Links:
Swedish article about this series
Norwegian article about its sister

Följ min blogg med bloggkoll
[/lang_nb-no]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

10 Responses

 1. debbie lane sier:

  I am so ignorant in these matters. I call my son, who knows much more than me and ask him to make my choices. All things computer must be idiot proof in my world.

 2. oyvind sier:

  Debbie I have much to learn from you, the first thing I should have done is to return the PC – not trying to fix it myself. I never learn..

  It is comforting though to see that many struggle with the same problem as me on this model. Kind of rude to say but…

 3. Margaret sier:

  Gosh what a nightmare!

  I purchased a Toshiba Satellite in March which came with Vista (which I upgraded to Ultimate) and have enjoyed the power and versatility of this unit ever since. It’s the first non Dell or HP computer I’ve ever owned and I must say I’m impressed with it.

  I do have an issue with it dropping my wlan signal at home after a period of operation, but it keeps it fine here at work, so think that has more to do with the router I’m using at home than with the computer itself.

  I’ve had virtually no compatibility issues with Vista which I think was one of the main arguments people had against it when it first came out, but so many have upgraded their drivers to work with Vista now, it’s not as much of an issue. I seem to remember issues with XP when it first came out as well, so think that might be the nature of the beast.

  I am having trouble with VPN software. The VPN we use at work is supposed to work with Vista, but it’s an uneasy partnership at best. I find my Outlook crashes and some of my other Microsoft software throws up errors after awhile working through the VPN. I’ve discovered a few work-arounds for the more aggravating issues, so am able to telecommute with only minor inconveniences.

  I do hope you get your issues resolved! It’s a real pain to not be able to do your work!

  ê¿ê

 4. oyvind sier:

  Thanks Margaret, yeah its a real pain. I am so happy I chose to have the XP option when I ordered it. The installation is finished in a moment now I think.

  I had issues with Cisco VPN on Vista, it was difficult to find a version that wouldn’t crash me. Lots of our customers use Cisco so we’re kind of forced to use it.

  My Outlook 2007 crashed as well, but the latest service pack help me.

 5. Shon sier:

  Hey Oyvind,

  You should get a macbook…

  Ive got one and never looked back…no more virus(for now) and now more blue screens of death…

  And you can install XP!!

  You can get the old macbooks for a good price since they came out with the new ones…

 6. oyvind sier:

  For the home I would love an iMac, with a huge monitor. 🙂

 7. Liljefot sier:

  Så artig at du har både engelsk og norsk-skrivende blogg! Og jeg er visst den eneste som skriver på norsk…! 😯

  Dette ble litt utenom-snakk, men hvordan har du ordnet deg med begge språk? Oversetter du selv, eller er det maskinen din som gjør det?

  Utrolig hvor mye data du kan. Og at mac ser ut til å være den beste maskinen du kan få for pengene i motsetning til en vanlig pc. Tror jeg skal satse på det samme selv neste gang.

  Takk for kommentarer på bloggen min, artig med nye lesere 😀

 8. oyvind sier:

  Hei Liljefot 🙂 Jeg skriver manuelt på engelsk og norsk, bruker en plugin som heter JLanguage som finner ut om besøkende er norsk eller ikke. Så viser den riktig språk. Engelsken min er så som så men jeg ser på det som god trening.

  Det er ganske tungt av og til om jeg har skrevet en lang post men jeg liker å ta del i utenlandske blog-miljøer og da er det moro å ha mulighet til å være i slike samtidig som jeg er i norske. Jeg tror faktisk jeg har flere engelskspråklige lesere enn norske. 🙂

 9. Liljefot sier:

  Dette blir litt utenomsnakk igjen, men hvis ikke du liker det, så må du gjerne slette kommentaren min. Siden du kan så utrolig mye data, tror du at du kan fortelle meg om jeg har mulighet til å forandre på designet mitt inne på min egen blogg?

  Du lærte meg jo hvordan man skulle lage sånn kontaktskjema, og det har jeg visst glemt å takke deg for. Så tusen takk, snille Øyvind! 😀

  Jeg vil gjerne beholde selve formen på bloggen min, men tenkte å skifte den blå bakgrunnen med noe ferskengult eller oransje. Liker lyse, trivelige farger, det er nok mest derfor. Og for at leserne skal føle seg velkomne enda mer 😉

  Og hvis det går an å skifte fonten med litt kalligrafisk-font, så ville jeg blitt enda gladere:) Men hvis jeg må kjøpe meg mitt eget domene for å få det til, så får jeg vel heller vente.

  Tror jeg skal lese mer her snart. Mange fine blogger der ute, men ikke alltid jeg får tid til å lese alt! Bare akkurat de nyeste postene.

  Ha en fin søndag 😀

 10. Phoenix Air Conditioning Repair sier:

  What a bummer that you had to deal with all these problems on a new computer. I wouldn’t have put up with it. I would have called and complained until I was blue in the face. Hopefully everything gets worked our for you.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.