Why Apple wins|Hvorfor iPad og Apple vinner

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]No matter how proprietary Apple’s systems can be they win. Most people don’t mind that they can run better software on the hardware, like Opera for instance, they just love Apple products. The iPad is warmly written about in Norway and people order American versions with no support for Norwegian letters, video rental or access to full Apple store – but they don’t care. Why is it like that?

Apple create neat stuff, its as simple as that. Even the strongest Apple-hater loves the iPhone and iPad but they won’t admit it. Its like the vegetarians who sneak to McDonald’s for a snack.

And because people who love Apple create fun accessories, like this one for instance:

I can’t believe I fell for an April 1st fool, I found this today and thought it was real. Embarrasing…

I saw this at ThinkGeek, no wonder iPad will be extremely popular.

Here is a guy who setup his iPad in his car, fun!

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Uansett hvor lukket systemene til Apple er så eksploderer populariteten, det er på grensen til religion spør du meg. Selv de tøffeste Apple-motstanderne blir frelst av iPhone eller iPad – de bryr seg til slutt ikke om ulempene med produktene. Selv var jeg veldig skeptisk til iPhone men nå elsker jeg den – det eneste jeg savner er en skikkelig browser, som Opera Mini – håper det blir mulig å installere den snart. Jeg er motstander av Flash så at det ikke støttes på iPhone og iPad synes jeg bare er bra. Apple er med å gi verden et spark bak, vi må komme oss videre og inn i html5-verdenen. NRK skuffer meg litt der, de har vært så frempå i det siste med bra teknologi men nå er vi tilbake igjen til MS Internet Explorer-verdenen.

Jeg tror at en annen faktor til at Apple-produktene blir så populær er at det lages så mye gøy til den, både flotte apps, spill og så…. denne! (Som jeg nå har fått vite var en 1. april spøk. Snakk om å dumme seg ut.. jaja, sånn kan det gå. 🙂

Jeg så den på ThinkGeek, er det rart iPad blir populær? 🙂 Vi menn bil har forresten skrevet en bra artikkel om gode apps for bil. Og her er en ungdom som har lastet opp tegneseriene sine til iPaden, slik ser det ut: skjermbilde.

VG har trillet terning og den landet på 5, eller fjusket de? Jeg benytter sjansen til å si at tilogmed “faren” til trillingkast i anmeldelser sier at det var det dummeste han hadde funnet på.

TV2 gir den også god omtale, men de nevner ulempene med mangel på tilkoblingsmuligheter og kamera. Takk TV2 for at dere bruker journalistiske evner istedet for å bare trille en terning.

Ja, jeg er en av dem som holder pusten og venter på Apples OS 4.0, Macworld har skrevet litt om hva de håper på av endringer.

Til slutt: her er en kar som monterer iPad’en sin i bilen! Genialt.


[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

10 Responses

 1. Tor Erik sier:

  Arkade-tillegget fra Thinkgeek ble lansert sist torsdag, som var en spesiell dag. Gå inn igjen på siden og trykk Buy”, så får du se 🙂

 2. TroAri sier:

  Ipad suksses for det speisialport som eneste tilknytiing?
  Lukter av controll og forbrukerforakt.

  Leverer maskiner som er ufullstendige, slik at helt nytt oppdatert produkt kan selges til de samme kunder litt senere.

  Innsendelse for bytte av batteri

 3. van sier:

  so very true.

  i got to see, touch, and tinker with the iPad last night and I was 101% convinced that this hot gadget really rocks. i asked the owner how he thought of it so far, and he said that it exceeded his expectations.
  .-= van´s last blog ..101% Convinced! =-.

 4. BioTecK sier:

  LOL… Looks pretty good but that doesn’t make me want to buy an Ipad! 😉
  .-= BioTecK´s last blog ..Google Chrome VS Firefox! =-.

 5. mel sier:

  of course its the latest so it must be super good than the latest

 6. Arild sier:

  Bra artikkel. Men jeg må spørre hvorfor du er så motstander av Flash?

  • oyvind sier:

   Jeg synes det er så tregt, det er mange som lager dårlige flash-løsninger, man kan ikke bruke søkemotorer for å finne innhold i flash og… iPhone støtter ikke flash. 🙂

 7. nissa sier:

  Du kan fint installere Opera Mobile, som er bedre enn Opera Mini, på iPhone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.