Boring election 2009|Oppsummering av valgkampen 2009

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]This has been the most boring pre election ever, I was hoping to learn new stuff about parties and help to decide what to vote on Monday. Everyone has been too busy talking about how bad the other parties are, isn’t that typical? As if they don’t know what to mean and rely on throwing dirt on others to cover it.

I have to decide soon but I wish I could pick statements from parties and put together a new party from what I like about them. Oh well. I guess I have to watch some debates on TV this weekend..[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Det er ikke særlig lett å lage en bra oppsummering, for jeg kan ikke huske noen gode debatter eller utspill. Det meste har gått på drittslenging og de store partiene har vært for opptatt av å snakke om andre partiers ytringer. Er det ikke litt trist at man har lært mest om FrP selv på debatter hvor Frp ikke har vært med?

Av og til har jeg begynt å lure på om de store partiene egentlig ikke har noen hjertesaker eller planer for fremtiden, de vil bare inn på tinget – koste hva det koste vil. For det er jo jobben deres. Ta Stoltenberg for eksempel, han har aldri vært ute i arbeidslivet, han har aldri hatt et liv som oss andre. Jeg ser på ham som en slags Truman som har levd i en liten “kulissby” hele sitt liv. Høybråten sier at Stoltenberg har lurt folket men at han ikke klarer det igjen. Han sier at Stoltenberg-regjeringen har medført lengre ventetider i helsevesenet, lengre køer for rus-avhengige, flere barn i fattige familier etc. Folk i Krf lyver jo ikke så hvordan vil resten av folket reagere på hva AP har gjort for oss? Personlig tror jeg at folk ikke bryr seg men stemmer på det de er vant til.

Valgkampen har ihvertfall ikke fått meg til å tro mer på et parti enn andre, av og til skulle jeg ønske at man kunne plukke ut enkelte elementer fra et partiprogram og sette sammen det ultimate parti. Det er vel slik diverse partier har oppstått men jeg må innse at om det fortsetter så har man hundrevis av partier hvor de minste mener 1 ting og ikke har noen formening om annet.

Jeg lurte en liten stund på om jeg skulle stemme utifra hvordan jeg oppfatter de forskjellige personene i partiene, men jeg tror ikke det er så lurt. Jeg stoler egentlig ikke på noen av dem og da hadde jeg ikke kunne stemme. De fleste av dem lyver og opptrer ganske useriøst. Jeg savner Det Politiske Parti, de innrømmet ihvertfall av alt var spøk. Synd at de ble nervøs da de fikk så mange stemmer at de ikke tør å gjøre det igjen.

Så konklusjonen av valgkampen 2009 er; jaja, sånn kan det gå. Det spiller ingen rolle hvem man stemmer på, noen er for og noen er imot, partier med veldig få stemmer får stor makt, partier med mange stemmer får liten makt fordi ingen vil være med dem. Alle er opptatt av å ha en jobb, hva de gjør for fellesskapet er ikke så viktig.

Det finnes viktigere ting i livet enn å være interessert i politikk. Man kan for eksempel være samfunnsinteressert, miljøinteressert, hjelpe mennesker og dyr, være engasjert i barns fritid, kjempe for barns rettigheter på våre råtne skoler og livsfarlige skoleveier, sport, utenrikspolitikk og morsomme nordmenn i utlandet som lager underholdning bedre enn noen annet reality show.

På dagene før valget kommer det alltid noen siste krampetrekk fra media, som feks Stoltenberg og millionforbruk av privatfly, tvilsomt at folk kommer til å endre mening men man vet jo aldri. Men denne gang må jeg støtte Stoltenberg – hadde jeg hatt sjansen til å bruke privatfly istedet for buss eller bil så hadde jeg gjort det samme. Han bruker en god del tid på reise og om han måtte bruke buss så hadde han sittet i buss hele døgnet! Fordi veiene våre er så dårlig, bortsett fra mellom Oslo og Sverige men det er vel ikke der Stoltenberg reiser mest; han får sikkert noen andre til å handle for seg. Kanskje man ender opp til slutt om noen hundre år at alle flyr istedet for å bruke bakketransport? Ikke dumt, det er jo bare å kjøpe klimakvoter som statsministerkontoret gjør.

På tampen kan vi også lese om Halvorsen som ber om at AP-velgerne stemmer SV, jeg ante ikke at Halvorsen var såpass kristen. Debatten om hvordan man kan trikse seg til rødgrønt flertall er i gang.

Godt valg! Og lykke til på fotballkamp på mandag!

Her er artikler jeg kommer til å huske en stund :

Penger er makt
FrP lyver om asylsøkere
Distriktene glemt i valgkampen
SV velgere går til AP
Morsomme Sponheim
Stoltenberg og kollektiv transport (VG)
Stoltenberg og kollektiv transport (DB)
AP innrømmer at det er lett å få opphold i Norge
Utseende på politikerne spiller ingen rolle for deg
Idiotiske journalister I
Idiotiske journalister II
Hvor ble det av EU-debatten?
Partienes beste en-linjere
Siv må slutte å lyve
Erna og Siv er venner igjen
Halvorsen har fått hjelp til å uttale seg om økonomi
Media tror at valgmålinger er interessant
Giske ønsker ikke å diskutere gammel kritikk
Hvor er asylsøkerne våre?
Morsomme kommentarer fra lesere
Stoltenberg avslørt
Bil-entusiaster som jobber i VG stemmer Erna
Darth Vader i Norge
KrF liker ikke Pippi og Egner
Flere målinger, aha!
Kvinner liker løgnere og menn med problemer, menn liker damer
Vil ikke være med hverandre
Ingen er til å stole på
The Truman show i Norge
Halvorsen liker egentlig spetakkel
Rogalendinger liker Erna
Siv i motvind
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

8 Responses

 1. Magnus sier:

  Med en slik valgkamp blir det nok (som du selv sier) at det enkleste og tryggeste for oss blir å stemme det vi tidligere har falt ned på. Vi ser jo på meningsmålignene også at det ikke er de helt store politiske forskyvningene sammenlignet med forrige valg. Godt Valg!
  .-= Magnus´s last blog ..Billig å fly til Split/Trogir om høsten =-.

 2. Hilde sier:

  “Det finnes viktigere ting i livet enn å være interessert i politikk. Man kan for eksempel være samfunnsinteressert, miljøinteressert, hjelpe mennesker og dyr, være engasjert i barns fritid, kjempe for barns rettigheter på våre råtne skoler og livsfarlige skoleveier, sport, utenrikspolitikk og morsomme nordmenn i utlandet som lager underholdning bedre enn noen annet reality show.” Men dette er da politikk alt sammen? Kannskje med unntak av det siste..

 3. Geir sier:

  Må bare si det igjen. Vi må ha deg i fire nye år Jens. Du er unik og unike mennesker styrer landet slik det bør styres! Mer er det ikke å si om den saken.

 4. JILL WHITE FANEBUST sier:

  ENTEN MÅ HØYRE OG FRP STYRE LANDET VISS IKKE
  MÅ DET BLI AP ALENE:

  JILL

 5. taco sier:

  Enig i mye av det du sier, men, det er et stort men. Det du sier passer for den som ikke følger så mye med, som ikke bryr seg så veldig mye og som ikke gidder å sette seg inn i hva de forskjellige blokkene står for. For her er vi ved kjernen, det er himmelvid forskjell på RETNINGEN landet skal gå i.
  Det ER forskjell på Sosialisme og Kapitalisme, stor forskjell.
  Men som sagt, du treffer desverre flertallet av befolkningen med dine analyser.

  • oyvind sier:

   Hei taco det er jeg helt enig med, jeg tror flere og flere glir inn i denne gruppen fordi politikken for mange blir så fjern. Mange gir også opp pga løftebrudd og useriøse debatter.

 6. Flemming Hansen sier:

  Til næste valg vil der være ca.100 000 flere indvandrere fra ikke vestlige lande. Langt mere kriminalitet. Man kan jo sige at Norge valgte mere af dette. «Nei, nei, vær så snill!» ropte jenta over telefon. Nå er tre unge menn dømt for voldtekten.

  http://www.dagbladet.no/2009/09/23/nyheter/innenriks/voldtekt/8260864/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.