Tired of the Congo-case|Nå må vi bli ferdig med Kongo-saken

[lang_en]I’m tired of the media coverage of the two Norwegians in Congo. One of the guys is now playing insane to either be transferred home or to mistrial – its ridiculous. If they’ve killed a man in Congo they deserve to be treated as other killers in Congo, if not – they trial will tell. In the mean time I wish media concentrated on other matters.

Like this for instance, or maybe explain why so many people get killed in the UN building from the 17th floor?
[/lang_en][lang_nb-no]Jeg forstår godt at Dagbladet latterliggjore våre nordmenn her om dagen, saken begynner rett og slett å bli latterlig. De blir ikke hentet hjem, det må vi innse – og det er ingen som tviler på at nordmennene har gjort noe sykt det borte. UD kan ikke gjøre noe med rettsaker utenfor Norge, men de kan sørge for at de har det tålelig bra – og det har jo de, i forhold til andre i landet.

Nå som Tjostolv Moland har begynt å spille mongo i Kongo så synes jeg at media burde ta litt mer avstand, det hele vil til slutt bli en stor media-fadese. Kan ikke heller avisene skrive litt innenriks og bevise at Norge er det beste landet å bo i? Eller skrive litt om hvorfor så mange dør i FN-bygningen?

[poll id=11]

I skrivende øyeblikk har 54% svart nei og 46% ja, i det norske demokrati betyr det at det er et stort flertall for ja, takk til alle som har stemt, nordnorske stemmer teller som 2.
[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

9 Responses

 1. Sidsel sier:

  Jeg går ut fra at du skriver slik for å provosere? For så ignorant eller uvitende om menneskesinnet går det ikke an å være.
  Med psykiatrisk søsken i familien kan jeg forsikre deg at Molands beteende bekrefter en psykose på absolutt alle punkter.
  Sikkert mulig å prøve seg på en imitasjon, men han har jo ingenting å vinne på det. Dessuten ville det være lett å felle ham fra legehold. Det er spesielle kriterier som skal til for å kunne kalle en person psykotisk, paranoid, schizofren etc.
  Skal disse to gutta overleve det helvete de nå befinner seg i er det presserende at media fortsatt holder denne saken varm, så man i Kongo forstår at de er under lupen og ikke kan gjøre som de vil. I så fall hadde Moland vært død allerede.
  At kongolesere flest må finne seg i slik behandling når verden ikke har øynene rettet dit, er en elendig unnskyldning.
  Uskyldig eller skyldig bør man kunne forvente å bli hjulpet i den grad det er mulig og hensiktsmessig. Vi som sitter her hjemme har absolutt ingen forutsetning for å kunne sette oss inn i hva de blir utsatt for. Man kan bare ane hva som kan ha skjedd innledningsvis, men at det behøver ikke å tilsi at man er skyldig.
  Jeg er enig med Furuholmen, som forøvrig har vært hjelp “par excellance”, at de to rett og slett blir brukt som gisler i krav mot den norske stat.
  Nå må ale onde tunger slutte å la fantasien løpe helt løpsk på blogger histen og pisten. Det er intet mindre enn ondskapsfullt og legger sten til byrden for pårørende som må ha det grusomt.
  At media kan moderere oppslagene litt er jeg ellers helt enig i.

  • oyvind sier:

   Hei Sidsel, jeg skrev det ikke for å provosere. Men det var sarkastisk ment, media tar jo helt av; feks denne:

   Det hjelper ikke at media holder saken varm; UD har ingen handlekraft uansett hva media skriver. Kanskje de vet mer enn oss i saken.

 2. sier:

  Neste gang kan de leke soldater i norske skog med troll ! haha

 3. mista sier:

  I was waiting to see how these “tough as nails” delta force boys would cope.I guess they are not as tough as they put out.WORD OF ADVISE……..play soliders of fortune in the hills and forests of Norway. Africa can well do without another mad mercenary.

 4. mista sier:

  Furuholmen sa før han satte igang i Kongo at de tiltalte nå skulle fremstå annerledes i retten enn tidligere. Pussig at Moland ble Ko-ko i samme øyeblikk som Furuholmen overtok.
  Nei, dette lukter av avtalt spill for å få ham overlevert til Norge for psykiatrisk hjelp.
  Har null og niks tro på sleipe advokater som har jobb med å lyve og bedra. Det er litt påfallende i sånne saker i Norge også at de tiltalte hele tiden er for “syke” til å møte i retten.
  Trodde disse to var norges mest hardbarkede leiesoldater, og så knekker de sammen uten å ha blitt torturert engang.
  Og foreldrene til Moland sørger for at saken ikke skal bli glemt i media ved å si at de skal fokusere på sønnens “psykiske tilstand”.
  De visste hva de gikk til i Kongo, og nå må de ta konsekvensene. Kongo er ikke som naive Kardemommebynorge

 5. Rambo sier:

  Media må holde dette igang for å holde fokus mot landet og politikken men media burde også ha bedre vett enn å holde folk for latter i offentlighet.

  Foreslår at vi alle boikotter Dagbladet en lang stund til de ber det norske folk om unnskyldning for dette tøvet.

  Boikott Dagbladet!!!!!!!!

 6. Nicolas sier:

  Dette som står på denne siden, henger ikke på grep. Uansett hva de har gjort eller ikke gjort, fortjener de ikke den behandlingen de har fått. Hele det stede er korrupt og det har ikke vært no seriøst rettsak, etter min mening.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.