Celebrating 1st advent Sunday|Første advent på Fløyen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]We decided to take the funicular up to the Fløy Mountain today to celebrate first advent – it came early, to be honest I thought it was next Sunday. The “candle” were lit to song and some preaching, we didn’t see much so we moved on to say hello to workers in Santa-forest (seasonable name). This has been done for 10 years now. I read now that it was our bishop preaching, I didn’t notice that. 🙂

291120092059

We managed to fit 6 rollers in the roller-section of the funicular, that was impressive. Next weekend we’re going up instead though, its a lot of hassle to take the funicular with roller.

291120092065

Visiting Santa and his wife, our little one loved it – they have a cozy cabin.

291120092051-001

After taking the funicular down we went to our favorite restaurant in the city center, I always end up taking photos in there, so many fun stuff to look at.

291120092067[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]I dag tok vi turen opp på Fløien for å være med på feiring av første advent – en tradisjon som har vart i 10 år nå. Lyset ble tent til allsang og litt preken, vi så ikke så godt så vi gikk videre mot nisseskogen. Det er litt styr med barnevogn på Fløibanen så neste helg har vi bestemt oss for å gå istedet.

291120092059

291120092065

Her er nissemor og nissefar sammen med 500 år gamle Ulv, en utrolig herlig gjeng – de hadde laget det veldig koselig oppe i nissehytten. Her fikk barna fylle ut ønskelister og snakke litt med nissefamilien – vi tok også en liten nissesang der vi satt.

291120092051-001

Da vi kom ned gikk vi på favorittrestauranten vår, der ender jeg alltid opp med å ta bilder, de har så mye artige motiver. Men først og fremst er maten helt konge.

291120092067[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.