Two persons arrested for ruining Gingerbread city|2 personer arrestert og siktet for Pepperkakebyødeleggelse

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Two persons (21 and 26 years old) have now been arrested and charged by the police. I bet they had a lot of fun while crushing the city but not anymore. I guess we’ll never get the names of the ones who did it, but I think that is for the best.

They haven’t done anything deadly serious, like many other do every day so I guess they’ll only be charged for vandalism. But I have a feeling their family will hate them for a while.

Our Bishop in our county asks people to calm down and not lynch them. I am wondering when the King of Norway will make a statement.

Links (in Norwegian): VG, BT[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]To personer (21 og 26 år) er nå arrestert og siktet for vandalismen i Bergen, de hadde nok det ganske moro under raseringen men nå tipper jeg at de angrer. Vi får nok aldri vite navnene på personene men det er vel kanskje like greit – de har tross alt ikke gjort stort mer enn det mange unge gjør hver dag.

Nå er de godt i gang med gjenoppbyggingen av byen, det er vi på en måte vant til her i Bergen – mange flotte mennesker har bidratt med nye pepperkakehus, all honnør til dem.

Kanskje vi nå kan få flyttet Pepperkakebyen tilbake til Galleriet? Der står det ihvertfall trygt, men det skrantet vel litt med plassen der.

Kommer det til å koste 50 kr for barn å se Pepperkakebyen?

Her er en melding fra Biskopen i Bjørgvin: BT, seriøse greier det her.

For ikke så mange dager siden var det heftig hærverk på Bybanen, det fikk ikke så stor oppmerksomhet, men det sier vel litt om hva Bergensere synes om Bybanen. 🙂

Lenker: VG, BT[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

8 Responses

 1. svein a sier:

  Skal bli spennende og se hvilken straff de får.Blir vel varetekt og strengere straff en voldtekt,narkosmuggling etc.Molbolandet Norge overasker ikke tenker jeg

 2. Niko sier:

  POLITIET i norge er en joke.. hele systemet i NORGE er en jævla JOKE..

  LATTERLIGSTE jeg har sett i hele mitt liv..

  pepperkake terror..

  DAM folk er fucked up i landet her.. LOL::

  ikke gi 100k dusør til noen som kan lede deg til drapsmann 😛 heller gi til pepperkake terror LOL

  patetisk!

 3. j sier:

  Hva bør den generelle strafferammen være for å ødelegge en kake?

  • oyvind sier:

   Betale for opprydding tipper jeg og en bot på 12000 for hærverk. Det lå mange timers arbeid for ungene som lagde alle husene men jeg tror ikke de får erstatning.

 4. Fanten sier:

  “Arrangøren av pepperkakebyen, Bergen Sentrum, er glad for at noen nå er tatt for den brutale raseringen av den populære byen.”

  NOEN, okay… da så! Godt at NOEN er tatt inn til avhør. Hva med De som gjorde det da? Ikke så nøye det kanskje?

 5. Nareb sier:

  Her har kjendisene kommet i mediene igjen. Det hele har utartet seg til noe som de fleste normale mennesker ikke kan forstå. Her bruker man penger og energi på pepperkaker som kunne blir brukt på mange andre ting som er mye viktigere. Jeg er lei av å lese om pepperkakeforbrytelsen og pepperkakeforbryterne, har vi i Norge ikke noe annet å bekymre oss over.

 6. Acobam sier:

  Senere mandag kveld ble de to avhørt og senere løslatt.

  – Formelt er siktelsen opprettholdt. Men jeg kan si så mye som at mistanken mot dem er svekket etter avhørene, sier politiets jourhavende jurist Jan Grahl-Madsen til BT.no.

  Oi, forhåndsdømming hva? Tror ikke man har de skyldige her for fem øre du (som som vanlig bestemmes av rettsvesenet). Erstatning får selvsagt ingen med mindre det er et økonomisk tap.

  Pågripelse != dom/skyldig/den som har gjort det

  Politiet har ikke alltid rett! Hvor vanskelig skal det av og til være å forstå?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.