Media fired Peter Mueller – Norways skating coach|Media fikk sparket Peter Mueller

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Norway axes Peter Mueller, the coach for our national speedskating team. He said “you’re a discrase to Norwegian speedskating” to a girl. The media in Norway pushed this case to the limit and I bet that without the media hysteria Peter would still have his job. But I bet people will beg him to come back.

Links: CNN, NY Times, Yahoo.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Jeg synes det er merkelig at en trener får sparken bare for å si “du er en skam for norsk skøytesport”. Seksuell trakassering nekter jo han for.

Har media hauset det hele opp slik at noen har følt seg presset til å sparke ham? Jeg har hørt flere blant våre “ledere” her i landet si verre ting om sine ansatte; hvorfor får ikke de sparken?

Utrolig korttenkt, bare noen få måneder før OL – det finnes ingen alternativer til Peter og jeg tror de har ødelagt mer enn de aner. Jeg vil tippe at Peter kommer tilbake når noen fatter hva de har gjort. Tenk om alle fotballspillerne som har blitt kalt både det ene og det andre av Drillo hadde klaget like mye. Da hadde Drillo vart i 2 timer.

Som med Pepperkakebyen så får dette også internasjonal oppmerksomhet, fra steder som dette:

CNN, NY Times, Yahoo, ESPN.

Kanskje en Bergenser kan redde norsk skøytesport?

Vi var visst ikke helt ferdig med saken ennå, det sies at Peter bad om oralsex men at det var ment som en spøk, VG i dag. Og nå er sirkuset i gang med advokater.

Lenker: VG, VG, VG, TV2.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

15 Responses

 1. sussebassen sier:

  “Tenk om alle fotballspillerne som har blitt kalt både det ene og det andre av Drillo hadde klaget like mye. Da hadde Drillo vart i 2 timer.”

  BULLSHIT. Drillo er en klok fyr og gir spillerne selvtillit istedet for å trykke dem ned. Det er vel en meget kjent sak. Drillo hadde aldri kalt noen spillere direkte stygt. Det Mueller sa var helt bak mål og dårlig gjort. Men jeg er helt uenig i at han skulle ha sparken. Alle kan gjøre feil, også Mueller. Synes dette kunne blitt ordnet opp i på en annen måte.

 2. Ole sier:

  Dette skulle hvert ordnet innad og ikke av pressen, endelig fikk pressen tatt rotta på Muller. jeg bare spør

  • HULDRA sier:

   Enig med at pressen frontet dette – hvilke agenda hadde de her?
   Svakt av styre å henge seg på. Så i all verden denne Kaggestad minner om en blekksprut han er overalt med dype rynker i panna
   i dag! Forstår at denne amerikaneren ikke passet i dette selskapet.

 3. oyvind sier:

  Det var egentlig litt ironisk ment. For å beskrive hvor uenig jeg er med straffen i forhold til det Peter sa så sammenligner jeg feks med dette:

  Drillo om Daniel Braaten:

  – Braathen kan være drita dårlig, og han kan være jævlig god. Jeg får prøve å snakke med han, og se om det hjelper. Han har et enormt potensial, men han har slitt med å få det ut.

 4. Nina Sandvik sier:

  Jeg kjenner jeg blir så sint at jeg egentlig burde holde meg langt unna blogger og debattsider!!! Enig i at media endelig har fått tatt rotta på Mueller, det har de jo forsøkt lenge! Ja han er en tøff trener, ja han kan sikkert være tøff i kjeften….JA man bør tåle såpass om man skal vinne OL gull!!! Ja Maren Haugli blir nå fremstillt som en stakkars liten sutrehøne som ikke “mente å få han sparket” da hun gikk ut til media med historien sin….og den trakkaseringen er kanskje motsatt? Den lille frøknen var interessert i Mueller, men han sa nei…..ville jo vært typisk en jente å gjøre noe sånt mener jeg….. Nei, Janteloven lenge leve!!! Hurra for molbo landet Norge. Jeg skjemmes over å være en norsk jente!

  • oyvind sier:

   Tsk det er bra du er aktiv, det er viktig å få ting ut av systemet. 🙂

   Jeg tror ikke du skal være redd for at folk synes det er “typisk for en jente” å gjøre slikt – noen gjør det ja men etter min mening så kan man ikke si at det kjennetegner jenter. 🙂

   Media må jo ha noe å skrive om de neste dagene også, journalister i VG kaller det “oppbygging av karakter til senere bruk”.

 5. Nina Sandvik sier:

  Mulig vi misforstår hverandre her…..jeg er IKKE redd for at jenter blir fremstilt som smålyvende sutrehøner. Det er jo fakta i altfor mange saker 🙂 Denne saken har blitt tatt ut av sine proposjoner av nettopp media. Hvorfor i all verden skal disse jentene fortelle “sine historier” til media? Jo fordi de vil ha ny trener som ikke kjefter eller slår de på rumpa, men klarer ikke å bli kvitt han nettopp fordi han er en god, ærlig og spennende trener! Ja han er kontroversiell og kanskje streng, men det må til på så høyt nivå mener jeg. Skal du lykkes i et tøft miljø må du også ha “baller” selv! Og det så vidt jeg vet frivillig å være med på skøytelandslaget…….håper Bøkko søsknene tør å være unorske og tar med seg Mueller inn i et privat lagsamarbeid for det er jo faktisk slik at i et OL plikter Norge å sende de beste utøverne de har i hver idrett, uavhengig av om de er på et privatlag eller nasjonalt landslag. Gudskjelov! Stå på Mueller og Bøkko, jeg digger dere! Godnatt 🙂

  • Per Åge Kristiseter sier:

   Å fy jeg digger deg Nina, det var som at du tok ordene i fra munnen min. Er forøvrig enig med Øyvind óg! Håper å få se Mueller jobbe videre med Bøkko-søskene, er jo ikke så mye som skal til. En kraftig sponsor eller to, Bøkko i seg selv er jo et meget hett sponsorobjekt.

 6. Per Åge Kristiseter sier:

  Å fy jeg digger deg Nina, det var som at du tok ordene i fra munnen min. Er forøvrig enig med Øyvind óg! Håper å få se Mueller jobbe videre med Bøkko-søskene, er jo ikke så mye som skal til. En kraftig sponsor eller to, Bøkko i seg selv er jo et meget het sponsorobjekt.

 7. media suger sier:

  Media ødelegger mer enn de hjelper til i samfunnet. Det er det ingen tvil om. Ingenting er hellig for media, det dreier seg bare om å tjene penger. Media har ingen ære lenger. Jeg skammer meg over størsteparten av den “fjerde statsmakt”..

 8. Nareb sier:

  Her var vel alle involvert, mediene, Haugliklan, NSF og alle som trodde de visste hva som hadde skjedd, selv om de fleste vel ikke visste noe konkret. Vi ikke får ingen opplysninger fra noen, dette blir visstnok en gåte i lang tid fremover. Skulle tro det dreier seg om en stor statshemmlighet som kunne få store konsekvenser for sikkerheten i landet hvis sannheten kommer ut.

 9. Henry sier:

  Oralsex skriver VG nå. Vil fremdeles vite ordene han sa. Hvorfor ikke komme ut med hele historien? Det blir jo skrevet at det var mange norske og utenlandske i Berlin som hørte hva han sa. Hva sa han da?

 10. Steve Cock sier:

  Vel. “Suck my dick” eller noe i den duren kan jo være det Mueller har sagt. At det ikke er bokstavelig ment forstår vel ikke den middelmådige skeiseløyparen Haugli.
  At ei rødstrømpe sitter som president i skøyteforbundet er tydelig. Den sjargongen Mueller bruker er vi som jobber på mannsarbeidsplasser vant til. Tantene i skøyteforbundet, og det inkluderer denne Aambø i toppidretten, forstår jo ikke slikt.
  Gårsdagen var trist, og jeg er fryktleig skuffet på de to Bøkkoenes vegne. Er stygt redd medaljetoget gikk for Bøkko da Mueller feigt ble avsatt.
  Og hva i huleste har den imbesile NRK-mannen Ove Eriksen med å sparke Mueller slik han gjorde på tv i helga? Eller hvorfor kommer den like flatpanna Esten Sæter fra Blabladet med sin lavmåls kvalitet inn i bildet når NRK skal diskutere saken? Pressen har tydeligvis hatt på agendaen å ødelegge for Mueller. Jeg har i flere år boikottet Blabladet. Her får jeg bare styrket min tro på at dette er riktig å gjøre.
  Måtte skøytesporten dø ut i Norge, annet fortjener den ikke. Håper som andre her inne at Bøkko får Mueller som privat trener. Ny sponsor Red Bull? Hadde vært kult!

 11. Wenche sier:

  Les lokalavisen til Haugli fam.Ringerikes Blad.no sportskommentator.”Modige Maren”..Tendensiøst,forhåndsdømmende,usakelig,typisk hylling av “local hero family”.

 12. Jesper. sier:

  Mueller gikk for langt, men det gjorde også det norske skøyteforbundet med å sparke ham. dem har ordnet opp seg i mellom.Maren Haugli har også sagt selv at hun ikke ville ha Mueller sparket! Mueller gikk for langt kanskje men det hadde holdt med en straff ikke og sparke han! Norske landslaget vill ha han det er det som er viktig. Han er en enorm trener. hvem skal erstatte han, dete er det svært få som klarer. Hva skjer med bøkko søskene resten av laget og med det norske landslaget nå ?
  Feil å sparke han!
  Norske skøyteforbundet nå har dere gjort en stor feil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.