Gingerbread city in ruins|Vandaler i Pepperkakebyen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Before every Christmas kids in schools, homes and kindergartens creates each their gingerbread house and delivers it to the Gingerbread City in our city centre. And when we’re getting closer to Christmas the city is prepared for view and everyone can visit it. It has become incredible popular, kindergartens takes the bus to the city centre to let the kids view it, schools and families with kids do the same. It creates nice atmosphere, visiting it is a nice break in otherwise hectic days.

Heres a few shots from last year’s Gingerbread city:
pepperkakeby1

pepperkakeby2

But last night someone broke into the tent in the city centre and vandalized each and every house the kids have created:
pepperkakeby0
PHOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

Isn’t it incredible? I hope the police finds them, they are working overtime now to find the guilty ones. I think they will be hanged by the public – people are angry.

The police went out to media today and called the vandelisers retards. I think that sums it up.

Link to our local newspaper (in Norwegian) : BT

Update: A man has now admitted that he vandalised it, he did it while he was drunk. Two friends of him called the police after they heard his story. Guess what, they got the 100000 NOK ($20000) bounty for finding the guilty one though half of it goes to charity.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Pepperkakebyen er en utrolig fin tradisjon, barna blir stolte når de får komme tilbake til Pepperkakebyen og se huset de har laget. Den skaper en utrolig fin stemning. Selv om jeg synes det er dumt at de tar inngangspenger for å se på byen så er det likevel en fin sak før jul.

pepperkakeby1

pepperkakeby2

Men nå har altså noen jævler ødelagt for barna:
pepperkakeby0

FOTO: SILJE KATRINE ROBINSON

Håper de får tak i dem og stiller dem for Pepperkakeby-rett. Plasser dem midt på stadion og inviter alle barn og voksne – slik at barna kan stille dem spørsmål og spørre hvordan de vil bøte på det de har gjort.

Heng dem ut i media og la oss få se pakkets ansikt.

Oppdatering: Nå kommer det frem at en full mann har skrytt av vandaliseringen. Dette har medført at to personer på 21 og 26 år har blitt arrestert og siktet. BT

Lenker til artikler: VG, BT, TV2, VG[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

8 Responses

 1. Kim sier:

  Dette lukter det pepperkakemenn av, altså folk som er litt mørkere enn ordinære nordmenn. De har den manglende respekten som må til for å gjøre noe slikt.

 2. hmm sier:

  Norges største tapere og idioter bor i Bergen, for det har de jaggu bevist gjennom den handlingen der.

 3. apples sier:

  Helt uforståelig at noen kan finne på noe sånt.. skulle mer enn gjerne bakt et par hus om jeg var i byen!
  .-= apples´s last blog ..Itchy =-.

 4. Acobam sier:

  Straffereaksjonen du beskriver; å tvinge noen til å oppholde seg i lokalene for offentlig beskuelse/til spott og spe, er ikke en godkjent straffereaksjon i Norge, og er dermed selvsagt utelukket. Helt unødvendig å komme innpå denne da.

  Dette er et rent skadeverk, med relativt små økonomiske tap. I rettsvesenet (som er det eneste organet i Norge som kan straffe kriminelle) er det dette man må legge til grunn. Sikkert synd for de som måtte bli rammet, men jeg ser objektivt sett ikke at dette er noe annerledes enn å knuse noen ruter.

  Offentlig uthengning har heller ingenting for seg nettopp fordi personer som deg selv viser at du/dere ikke er i stand til å håndtere den informasjonen. Dere vil fordømme, spytte på og slå så mye og så lenge som mulig. Sånn fungerer det ikke. Retten avgjør en reaksjon, og sånn er og blir det, punktum.

  • oyvind sier:

   Jeg tror du har misforstått litt. Dette er en blog med personlige meninger. Jeg er ikke en instans innenfor rettsvesenet og jeg kan ikke avgjøre slikt. Jeg må henvise deg videre til Bergen Tingrett.

  • apples sier:

   Tenk hvor kjedelig verden hadde vært om alle var så følelsesløse som Acobam her – ingen har lov å mene noe som ikke står i loven. Ihvertfall ikke uttrykke det!

   Hjelpe meg, jeg foretrekker brennende engasjement, latter og tårer fremfor den holdningen der!

 5. Nyxxie sier:

  That’s so horrible! I’m glad they caught him. The excuse of being drunk isn’t even good enough. He must be the Grinch.
  .-= Nyxxie´s last blog ..Christmas Gift Finder 2009 updated Mon Nov 23 2009 3:27 pm CST =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.