Kickoff in Berlin|Kickoff i Berlin

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Once again we had a successful kickoff, this time in Berlin. It was a great experience and I learned a lot about the history – its a pity that they’ve cleaned out most of it but luckily some sensible persons stopped them so theres still some scars left for the next generations to see. I understand though that they wanted to get rid of it, they wanted to start with blank sheets and who are we to decide that they should be a gigantic museum.

Our hotel was located near Alexander Platz, a grim area with concrete and enormous roads but deeper into the city centre we found the cozy buildings, the ones that I imagine thinking of Germany.

We walked a lot, took the trams, trains, subs and buses – I think we were everywhere. I took a lot of pictures but I think this is my favourite. Hundreds of snowmen near the Dom:

Heres from an area where they haven’t removed all scars, the wall, the tower and the fusebox is still there. Lots of people tried to pass this area but failed.

Here is one of the Stasi buildings, this is were the new arrests were taken in and interrogated. An artist once asked people in Berlin what they would like to know about the building – the artist printed their questions onto these signs on the building.

We also visited the ghost stations, Checkpoint Charlie and all the other sites. We had a great guide who could tell us all the details. One of the things that surprised me was that so many of the citizens were members of Stasi, some says each 6th were on Stasi’s payroll – no wonder people got psyked out. They couldn’t trust their neighbor.

Else there were lots of great buildings to see, here is the Berlin Cathedral (Berlin Dom) seen from the DDR Museum, I stitched it together from many shots:

Have you seen a bigger gate than this? This is what the communist leaders would see when they came to Berlin for a visit:

They wanted to tear this down too but so many people live there now so they were denied.

Here is the known TV tower in Berlin, I tried to catch the “God’s Vengeance” but a bit difficult from this angle.

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Nok et vellyket kickoff er over, denne gangen var vi i Berlin. Det var en fantastisk opplevelse og jeg lærte masse om byens historie. Det er synd at de har prøvd å renske bort alle spor, heldigvis har enkelte grupperinger klart å stoppe dem fra å fjerne alt. Men jeg forstår jo litt at de ønsker å heller se framover – for hvorfor skal vi bestemme at Berlin skal være et eneste gigantisk museum.

Hotellet vårt lå i nærheten av Alexander Platz, en mindre koselig plass med masse betong og brede veier. Men innerst inne i hjertet av Berlin fant vi igjen de koselige små bygningene – de jeg forbinder med gamle tyske byer.

Vi gikk en masse, tok trikken, tog, undergrunnsbaner og busser – jeg tror vi til slutt var over alt. Jeg tok mange bilder men her er min favoritt. Hundrevis av snømann nær katedralen:

Her er fra et lite område hvor mye av mur, tårn og infrastruktur er intakt. Tilogmed sikringsboksen som røk i sin tid står igjen. Her har mange prøvd å komme seg over, uten hell.

Vi besøkte en av Stasi-bygningene også, her ble folk som var blitt arrestert tatt inn og avhørt. En kunstner spurte folk i Berlin om hva de ønsket å vite om dette bygget. Spørsmålene deres har blitt trykket opp på skilt rundt bygget, som feks “Hvem hørte skrikene fra dette huset?”, “Hvem var skyggene i vinduene?”, “Når begynte sulten deres?”.

Vi besøkte også spøkelse-stasjonene, Checkpoint Charlie etc, mye spennende å se men jeg synes det var dumt at vi gikk glipp av bunkerne og undergrunns-systemet. Guiden vi hadde en dag var veldig flink, han hadde mye bra å fortelle. Jeg var ikke klar over at så mange var på Stasis lønningsliste, tenk at så mange som hver 6. innbygger utførte oppgaver for Stasi. Ikke rart man var mistenksom på hverandre. Stakkars mennesker.

Ellers var det mye fine bygninger å se, her er katedralen i Berlin (Berlin Dom) sett fra DDR Museumet, jeg har sydd sammen en del bilder til ett:

Har du sett større byinngang enn dette? Dette er det som skulle ønske kommunistledere velkommen når de kom på besøk til Berlin:

Det har vært et ønske i Berlin om å rive dette også, men siden det er så mange som bor der så har de fått avslag.

Her er det kjente tv-tårnet i Berlin, jeg prøvde å ta bilde av “Guds hevn”, korset som dukker opp når solen skinner på tårnet. Kommunistene håpet jo på at tårnet skulle bli et maktsymbol, uten korset men den gang ei. De prøvde desperat forskjellige malingtyper men de klarte ikke å forhindre refleksen.

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. marit sier:

    Flotte bilder Øyvind

  2. Fjordlykke sier:

    For en spennende tur du har hatt!
    Gleder meg til å vise bildene til tysklæreren:)
    .-= Festus og Lillepus´s last blog ..Mitt beste funn også! Kenwoodmaskin i drømmedesign. Nydelig lyseblå og hvit! =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.