Living in a tunnel|Å bo i en tunnel

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]080520091183Every Friday on my way home from work something happens in the traffic of Bergen, I guess its because people are eager to get home and are tired after a week of work. People run out of fuel, they crash, drive the opposite direction, doing weird stuff – but mostly this happens on Fridays after work.

We don’t have many alternative roads here, so if silly one runs out of fuel in a tunnell the person clogs the whole city.

080520091186A typical scenario on a Friday is; the person who ran out of fuel blocks a lane in the tunnell, people are eager to shift lane and want to be first to get home. Then someone crash in the operation and blocks the other lane.

This is where the fun begin, traffic has stopped. When traffic stops many old cars get in trouble and they get overheated – a serie of incidents are building up.

080520091184On the worst days I saw 4 towing-vehicles on its way through the tunnell to pick up cars, that day we could only laugh at it.

The people who have to fetch their kids in kindergarten and schools have to give up and call someone, to tell its going to be a few hours til they come home.

This happened yesterday as well of course, a truck hit the roof of a tunnell and made a mess, they had to close the tunnell a whole hour, queues grew over the whole city. 080520091185

Then ofcourse someone had to crash somewhere else because they wanted to be first in the queue and made the whole situation worse.

What to do when you sit in a tunnell for an hour? Take photos ofcourse! 🙂 I’ve taken some before but they weren’t any good but I liked these ones.

Its like they are from another world.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]080520091183Hver bidige fredag på vei hjem er det alltid noe som skjer i trafikken i Bergen, folk er vel slitne etter en lange uke på jobb og er ivrig på å komme seg hjem. Folk går tomme for bensin, krasjer, kjører i motsatt kjøreretning – gjør rare ting rett og slett. Som oftest er det alltid fredag dette skjer, etter 4.

Vi har ikke mange alternative veier her i Bergen, så om noen går tom for bensin i Fløyfjellstunnelen så kan denne personen stoppe hele Bergen, alt forplanter seg.

080520091186En typisk fredag er at denne personen som gikk tom for bensin står dårlig til i tunnelen og folk kriger for å bytte felt, de vil være først hjemme. Så dulter noen borti hverandre og så har vi det gående.

Det er nå moroa begynner, trafikken har stoppet. Når trafikken stopper er det enkelte som får problemer med at bilen går varm, og så begynner hendelsene å dukke opp som perler på en snor.

080520091184På en av værstingfredagene så jeg 4 tauebiler på vei inn i tunnelen for å plukke opp biler, på radioen hørte jeg at ‘det var bare å sende flere’, den dagen satt jeg bare å humret i bilen. Folk er helt utrolig i trafikken.

Folkene som må hente barn i barnehagen eller på skolen må gi opp, ringe noen for å fortelle om at det blir noen timer til de kommer hjem. Jeg vil tippe at det er mange barn hver fredag som sitter og venter på mammaen eller pappaen.

080520091185Dette skjedde i går også selvfølgelig, det var jo fredag. En lastebil kjørte inn i Eidsvågtunnelen og var en smule for høy så den rev med seg litt av taket i tunnelen. De måtte stenge tunnelen i over en time og så stoppet hele byen.

Så måtte jo selvfølgelig noen krasje et annet sted fordi de ville komme seg først hjem og så gjorde de situasjonen enda verre, det ble vrient for politi å komme seg inn i Fløyfjellstunnelen, men det er de vant til på en fredag. Hva gjør man når man sitter i tunnelen en time? Tar bilder selvfølgelig! Jeg har en del før men de har aldri blitt noen gode men jeg likte disse. De er fra Løvstakktunnelen, vår farligste tunnel i Norden.

Det er som de er fra en annen verden.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. apples sier:

    Denne fredagen gikk jeg som vanlig over Puddefjordbroen og så på køen – det er jo ikke noe rart med kø der, men denne gangen var det så tettpakket og gikk så sent i hele sentrum at det virket som bilistene hadde gitt helt opp. Motorsyklene kom seg ikke frem engang – de bare satt og ristet på hodet.

    Det er sånne dager det er utrolig deilig å kunne gå hjem og ikke være avhengig av, eller foretrekke, bil 🙂

    apples’s last blog post..Poll: Circumcision

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.