Our new cityline is opening tomorrow! Heres a video of it|Vår kjære Bybane har åpnet

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]

Link to the video: BA – Bybanen minute by minute.

In January 2008 they started building the long awaited Bybanen (Light-rail) in my city (Bergen in Norway) and tomorrow its opening! This is phase 1 which is about 10 kilometer, I think they are starting next phase this autumn. I hope it will reduce the car usage-here. Our Queen will be opening it tomorrow around noon.

Our local newspaper BA (Bergensavisen) joined a ride and filmed it, its worth a check – I think it will be popular among tourists as well. They don’t have any embed-code so I had to include the link. (Its SFW and no ads) The music they’ve used is from local bands.

There is a Wiki-article here on it if you’re interested.

Here is another video, Bybanen minute by minute:


[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]

I morgen åpner endelig Bybanen i Bergen, det blir spennende å se hvordan det går – de har jo hatt sine utfordringer i det siste. Vi krysser fingrene!

BA (Bergensavisen) har fått lov til å være med på en tur, her er filmen de lagde – med god musikk!

Lenke til videoen: BA – Bybanen minutt for minutt.

Her er en Wiki-artikkel om Bybanen i Bergen. Bybanen blir ganske liten i forhold til Sveriges Citybanan men kanskje Bybanen blir like stor på sikt?

VG har skrevet litt om åpningen 22. juni.

Her er et bilde av den siste trikk i Bergen forrige gang vi prøvde oss:

(Flere bilder her)

Her er NRKs Bybanen minutt for minutt:

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. JILL W FANEBUST sier:

    Milliarder ut av vinduet som kunne vært brukt til forbedring og bygge nye veier i og rundt
    Bergen .

    JILL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.