To work together in traffic|Å arbeide sammen i trafikken

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]In all years different groups in traffic have had problems coexisting. When the car came horse-transport had to think new, when the tram came cardrivers and pedestrians had to readjust. Cyclers has been there all the time – why is it that they are the ones ending up getting all the problems?

The number of cyclists has been increasing by a various of reasons, people want to get in shape, one moved faster than cars and buses while other cycle because its fun. The authorities desperately tries to make cycling easier and safer but sometimes they make it worse. The article photo is just a small example of a situation where we have to work together:

cycling

If you cycle a lot in Bergen you have probably experienced one of these traps, for instance at the lightrail-station Florida, or along the Kanalveien. At Florida the cycle-field suddenly disappears and you’re on the pavement where lots of people walk to and from the lightrail. If you’re a pedestrian and walk around not noticing the world you will have to rely on the cyclers awareness and carefulness. If you start crossing back and forth its very difficult to know which way you are heading. Even a pling doesn’t help if you walk with music.

So, if you want to show respect for the ones around you in traffic, its best to look to your sides before you starts crossing – even if its on the pavement, since – the authorities has set up this trap.

The challenge in traffic is attitude amplified by the authorities lack of will to invest and understand. How is this in your country?

Its not the one part’s fault – its both! We have to start respecting eachother if this is going to work. Else we will have to isolate every group, like this:

Illustrasjon: Kjersti Magnussen/ Teknisk Ukeblad

Illustrasjon: Kjersti Magnussen/ Teknisk Ukeblad

Lenke til artikkelen: Teknisk ukeblad – Disse rørene skal gi syklistene medvind[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]I alle år har ulike grupper i trafikken hatt problemer med å fungere sammen. Da bilen kom måtte førere av hest og kjerre tenke nytt, da trikken kom måtte bilister og fotgjengere omstille seg totalt. Syklister har egentlig vært i trafikkbildet hele tiden – hvorfor er det da slik at det er de som fremdeles kommer dårligst ut?

Antall syklister har økt av ulike årsaker, man vil holde seg i form, man sykler raskere enn både bil og buss mens andre sykler fordi det rett og slett er kjekt. Myndigheter prøver fortvilet å legge til rette for tryggere samspill mellom biler, syklister og gående – til tider gjør de det verre. Artikkelbildet her er bare et lite eksempel på at vi må bli flinkere til å respektere hverandre i trafikken:

cycling

Om man er i Bergen og sykler mye, har man sikkert opplevd mange av disse kommunale fellene, som feks forbi Høyteknologisenteret og Florida Bybanestopp eller langs Kanalveien. Ved Florida forsvinner plutselig sykkelfeltet og man er plutselig på fortauet. Der skal fotgjengere krysse og inn på overgangsfelt til Bybanen.

Går man i sin egen verden, eller med musikk i øret får man ikke med seg syklister som kommer bakfra, da er det viktig å tenke som en bil – titte litt til siden når man endrer retning. Om man ikke er obs, smeller det – for vi har ikke blinklys og syklistene vet ikke hva vi tenker.

Erfarne syklister sakker ned her og leser alle situasjoner, andre sykler rett i og lager kjipe situasjoner. Situasjoner som havner i folks minne om at syklister ikke oppfører seg. Egentlig er jo det bare et samspill hvor begge parter har skyld. Syklisten sykler på noe som kommunen tror er et sykkelfelt mens fotgjengerne går på et fortau.

Utfordringen i trafikken er et holdningsproblem forsterket av myndighetenes manglende vilje til å tilrettelegge.

Til slutt ender vi opp med å legge syklistene i rør, som dette:

Illustrasjon: Kjersti Magnussen/ Teknisk Ukeblad

Illustrasjon: Kjersti Magnussen/ Teknisk Ukeblad

Lenke til artikkelen: Teknisk ukeblad – Disse rørene skal gi syklistene medvind
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.