Google vs Norway in Nexus One logo fight|Norsk Tipping tok en spansk en?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Google is after our Norwegian Lottery company because they think the logo is too similar to their Nexus One logo. Google says that Norsk Tipping changed their logo to make it look more like theirs. Heres the logos:

Norsk Tipping refuse that they have changed the logo, but… I remember the logo not long ago, it looked like this:

Now they are applying for patent on this one:

Isn’t it a bit mysterious? 🙂

The patent board in Norway are now looking into it.

Links to Norwegian sites mentioning this:

VG: Norsk Tipping and Google in logo fight
Google in logo fight with Norsk Tipping[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Google er i konflikt med Norsk Tipping fordi de synes Norsk Tipping har gjort logoen sin alt for lik Nexus One. Norsk Tipping på sin side nekter på at de har endret logoen.

Slik presenterer VG i dag logoene (Faksimile):

Det jeg synes er litt rart, er at slik så logoen ut for ikke så lenge siden, det er selve krysset og spill-logoen konflikten gjelder:

Nå er søknaden slik:

Er ikke dette litt mystisk? Er det bare meg som synes det? 🙂

Her er saksbehandlingen i søknad som Google har lagt inn innsigelse på: Patentstyret. En litt forvirrende sak. Norsk Tipping har satt hvit bakgrunn og endret farger, nå ligner den rett og slett mer på Nexus One.

Lenker:
VG: Norsk Tipping og Google i logokamp
Google i logobråk med Norsk Tipping
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

19 kommentarer til “Google vs Norway in Nexus One logo fight|Norsk Tipping tok en spansk en?”

 1. Mendel avatar
  Mendel

  Denne bloggen må du dra lengre ut på landet med, Norsk Tipping har hatt denne logoen i mange foldige år før Google Nexus One kom ut.

  1. oyvind avatar

   Tror du må lese saken en gang til, det er ikke det saken gjelder. 🙂 Norsk Tipping nekter på at de har endret logoen i det siste og søker patentendring. Jeg mener de endret logoen.

 2. Daves avatar
  Daves

  Hva da? Logoen er jo den samme, bare at den er satt inn i en heller dårlig fotomontasje i VG og plutselig mangler den hvite ramma og blå bakgrunnen. Norsk Tipping har hatt den logoen ganske så lenge.

  Er det noe som er rart, så er det den shabby montasjen, Norsk Tipping har ikke fjernet ramme eller bakgrunn, det er det nok VG som har gjort.

 3. RanRan avatar
  RanRan

  det er norsk tipping som har klaget mot google, og ikke google som har klaget mot norsk tipping..
  logoen har norsk tipping hatt uforandrett så lenge jeg kan huske.

  1. oyvind avatar

   Google har reagert på ny varemerkeregistrering fra Norsk Tipping, den logoen er endret i forhold til gjeldende varemerke. Men det nekter jo Norsk Tipping på…

 4. Meg avatar
  Meg

  Er vel bare at krysset på søknaden har hvit bakgrunn. Intet verre enn det? Kan utenom det ikke se at den er endret på noen måte?

  1. oyvind avatar

   Egentlig er det ganske tåpelig, det finnes andre logoer som er mer lik på hverandre.

 5. Mitt Navn avatar
  Mitt Navn

  Norsk Tipping har hatt hvit bord rundt logoen sin lenge. Spillerkortet mitt som er et par år gammelt har den.

  1. oyvind avatar

   Men hvorfor har de inne en søknad som er til behandling da? 🙂

 6. Meg avatar
  Meg

  Aner ikke.. Ser du noen forandring fra dagens… når du ser bort fra ramma? Mulig bare jeg som ser dårlig da, men..

  1. oyvind avatar

   De har lagt inn.. gradient slik som Google har, husker ikke det norske navnet på det. Tror det er litt forvirring rundt hva Norsk Tipping allerede har varemerket, jeg tror det er logoen som VG har i sin artikkel. Og den er endret totalt i den nye søknaden. Den nye logoen som Norsk Tipping begynte å bruke for en stund siden er ikke varemerket slik som den gamle. Det er vel der konflikten ligger.

 7. Meg avatar
  Meg

  Jaja… de får nå styre på med sitt 🙂

 8. Alexander avatar
  Alexander

  Asså folkens, dere må virkelig lære dere å sjekke fakta før dere kommer med uttrykk. Det Øyvind sier er delvis rett men samtidig delvis misledende.

  Dette er Norsk Tipping sin tidligere versjon av Logoen:
  http://img03.imgland.net/lP2vQ4bMF3.jpg

  Dette er Norsk Tipping sin ‘nye'(Som dem endret til i slutten av 2009) versjon av Logoen:
  http://img03.imgland.net/wTOkyvcn.jpg

  Det Øystein har rett i er at Norsk Tipping har endret på logoen, den VG presenterte er den ‘eldre’ versjonen. Det at dere har hvit border på ting fra deres saker er mest nok sannsynligvis en personsak. Det vil si at designeren av produktet har enten gjort logoen litt mer piff osv.

  Det han derimot ikke har klargjort er at Norsk Tipping fremdeles var først ute og etter Norske patentloven har rettigheter til å ikke bli ‘sammenlignet’ med andre produkter innen samme marked. Jeg kan for eksempel ikke begynne å kopiere VGNett sin logo og se ‘Men dem hadde jo ikke gradient på sin logo for 1år siden’. Slik fungerer det ikke, Patentstyret bryr seg ikke om pixler. Det handler rett og slett om hva forbrukeren forbinder produktet med.

  Ps. Fint bg bilde Øystein, synd det ikke støtter duel-screen 🙁

 9. Mendel avatar
  Mendel

  Logoen er lik som den alltid har vært, vel nesten, eneste jeg kan se er litt forskjellig er at dem går fra mørk farge i midten til litt lysere i kanten og litt rundere i kantene. Men det er klart å tydlig at det er Google her som har kopiert en logo og ikke andre veien rundt.

 10. Meg avatar
  Meg

  Har sjekket ut gammel logo nå, og du har rett. Jeg vet ikke når de tok i bruk den nye, men reagerte ikke på at den var noe annerledes. Et SÅ godt forhold har jeg til Norsk Tipping :p

 11. Mendel avatar
  Mendel

  Har sjekket linkene du gav oss Øyvind, de to første linkene er ikke en gang knyttet til logoen, men til slagord dem ville ha patent på.

  Den siste linken er korrekte sak, men der står det igjen at søknaden ble inngitt 2009.12.16, med andre ord før Nexus One ble utgitt i USA i Januar.

  Så her er det nok Google som prøver vri seg ut av situasjonen.

 12. FishHawk avatar

  Yes, I can see a definite resemblance, but it is not so similar as to confuse anyone who really knows what they are looking at. For those who don’t, it should become quite clear after they actually visit the site. Besides, in what way could Google be harmed by this? It would be different if this was a case of competing search engines, but I don’t think anyone will be using a lottery site to search for anything but their hoped for fortune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.