Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

19 Responses

 1. Mendel sier:

  Denne bloggen må du dra lengre ut på landet med, Norsk Tipping har hatt denne logoen i mange foldige år før Google Nexus One kom ut.

  • oyvind sier:

   Tror du må lese saken en gang til, det er ikke det saken gjelder. 🙂 Norsk Tipping nekter på at de har endret logoen i det siste og søker patentendring. Jeg mener de endret logoen.

 2. Daves sier:

  Hva da? Logoen er jo den samme, bare at den er satt inn i en heller dårlig fotomontasje i VG og plutselig mangler den hvite ramma og blå bakgrunnen. Norsk Tipping har hatt den logoen ganske så lenge.

  Er det noe som er rart, så er det den shabby montasjen, Norsk Tipping har ikke fjernet ramme eller bakgrunn, det er det nok VG som har gjort.

 3. RanRan sier:

  det er norsk tipping som har klaget mot google, og ikke google som har klaget mot norsk tipping..
  logoen har norsk tipping hatt uforandrett så lenge jeg kan huske.

  • oyvind sier:

   Google har reagert på ny varemerkeregistrering fra Norsk Tipping, den logoen er endret i forhold til gjeldende varemerke. Men det nekter jo Norsk Tipping på…

 4. Meg sier:

  Er vel bare at krysset på søknaden har hvit bakgrunn. Intet verre enn det? Kan utenom det ikke se at den er endret på noen måte?

 5. Mitt Navn sier:

  Norsk Tipping har hatt hvit bord rundt logoen sin lenge. Spillerkortet mitt som er et par år gammelt har den.

 6. Meg sier:

  Aner ikke.. Ser du noen forandring fra dagens… når du ser bort fra ramma? Mulig bare jeg som ser dårlig da, men..

  • oyvind sier:

   De har lagt inn.. gradient slik som Google har, husker ikke det norske navnet på det. Tror det er litt forvirring rundt hva Norsk Tipping allerede har varemerket, jeg tror det er logoen som VG har i sin artikkel. Og den er endret totalt i den nye søknaden. Den nye logoen som Norsk Tipping begynte å bruke for en stund siden er ikke varemerket slik som den gamle. Det er vel der konflikten ligger.

 7. Meg sier:

  Jaja… de får nå styre på med sitt 🙂

 8. Alexander sier:

  Asså folkens, dere må virkelig lære dere å sjekke fakta før dere kommer med uttrykk. Det Øyvind sier er delvis rett men samtidig delvis misledende.

  Dette er Norsk Tipping sin tidligere versjon av Logoen:
  http://img03.imgland.net/lP2vQ4bMF3.jpg

  Dette er Norsk Tipping sin ‘nye'(Som dem endret til i slutten av 2009) versjon av Logoen:
  http://img03.imgland.net/wTOkyvcn.jpg

  Det Øystein har rett i er at Norsk Tipping har endret på logoen, den VG presenterte er den ‘eldre’ versjonen. Det at dere har hvit border på ting fra deres saker er mest nok sannsynligvis en personsak. Det vil si at designeren av produktet har enten gjort logoen litt mer piff osv.

  Det han derimot ikke har klargjort er at Norsk Tipping fremdeles var først ute og etter Norske patentloven har rettigheter til å ikke bli ‘sammenlignet’ med andre produkter innen samme marked. Jeg kan for eksempel ikke begynne å kopiere VGNett sin logo og se ‘Men dem hadde jo ikke gradient på sin logo for 1år siden’. Slik fungerer det ikke, Patentstyret bryr seg ikke om pixler. Det handler rett og slett om hva forbrukeren forbinder produktet med.

  Ps. Fint bg bilde Øystein, synd det ikke støtter duel-screen 🙁

 9. Mendel sier:

  Logoen er lik som den alltid har vært, vel nesten, eneste jeg kan se er litt forskjellig er at dem går fra mørk farge i midten til litt lysere i kanten og litt rundere i kantene. Men det er klart å tydlig at det er Google her som har kopiert en logo og ikke andre veien rundt.

 10. Meg sier:

  Har sjekket ut gammel logo nå, og du har rett. Jeg vet ikke når de tok i bruk den nye, men reagerte ikke på at den var noe annerledes. Et SÅ godt forhold har jeg til Norsk Tipping :p

 11. Mendel sier:

  Har sjekket linkene du gav oss Øyvind, de to første linkene er ikke en gang knyttet til logoen, men til slagord dem ville ha patent på.

  Den siste linken er korrekte sak, men der står det igjen at søknaden ble inngitt 2009.12.16, med andre ord før Nexus One ble utgitt i USA i Januar.

  Så her er det nok Google som prøver vri seg ut av situasjonen.

 12. FishHawk sier:

  Yes, I can see a definite resemblance, but it is not so similar as to confuse anyone who really knows what they are looking at. For those who don’t, it should become quite clear after they actually visit the site. Besides, in what way could Google be harmed by this? It would be different if this was a case of competing search engines, but I don’t think anyone will be using a lottery site to search for anything but their hoped for fortune.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.