Validating newspapers|Den store nettavis-testen del 1

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Does no newspaper on net validate their webpages anymore? I did a test on the Norwegian ones in the Norwegian part of this post and found out that every newspaper on net has errors.

Do the newspapers in your country validate?[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Det er dags for den store nettavis-testen, mange har gjort store endringer i det siste og det er på tide å se om de holder mål, de ser flotte ut men holder de standarden? Det man fort kan glemme er å validere kode, om det finnes mange feil kan opplevelsen av sidene virke annerledes alt etter som hvilken nettleser man har. Jeg brukte W3C sin validator.

Neste del av testen skal valg av platform tittes på, om nettavisene krever programvare som ikke er tilgjengelig for alle.


VG: Validering ikke godkjent: 94 feil og 119 advarsler.


Dagbladet: Validering ikke godkjent: 1072 feil og 211 advarsler.


Dagens Næringsliv: Validering ikke godkjent: 44 feil og 17 advarsler.


Aftenposten: Validering ikke godkjent: 53 feil og 23 advarsler.


Bergens Tidende: Validering ikke godkjent: 77 feil og 2 advarsler.


Dagsavisen: Validering ikke godkjent: 77 feil og 5 advarsler.


Fædrelandsvennen: Validering ikke godkjent: 100 feil og 64 advarsler.


Adresseavisen: Validering ikke godkjent: 5 feil.


Nordlys: Validering ikke godkjent: 199 feil.


Bergensavisen: Validering ikke godkjent: 65 feil.


Aftenbladet: Validering ikke godkjent: 39 feil og 1 advarsel.


Agderposten: Validering ikke godkjent: 916 feil og 164 advarsler.

Dagbladet og Agderposten skiller seg ut som de med mest feil. I koden er det mye triksing og miksing for å få frem sitt budskap. Det straffer brukere som har nettlesere som er streng med visning.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.