Helping bicyclers|En liten hjelpeaksjon til syklistene

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]People have a lot of opinions of bicyclers but there is something that irritates me a lot. Its when cars park in the cycle-lanes – cars, vans, buses etc. Obstacles that forces the cyclers to enter the car-field. I drive a lot and see this often, it annoys me.

A few days ago I drove next to to a bicycler and ahead there were a parked car in the cycle-lane, I slowed down to give him room but further ahead there were more cars. I signed to him that he could cycle in front of me and I gave him a thumb up when I drove behind him for a while. When I turned off to another road he waved and smiled – it was fun! I recommend doing this, we all have a responsibility in traffic and I felt that this was a nice way of doing my part. Will you try? 🙂

If you want to go further, a guy have made this template to give the parked cars, you can find it here, its made by mrjorgen.
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Man kan ha mange meninger om syklister i trafikken men er det noe som irriterer meg så er det hindringer i sykkelfelt. Jeg kjører mye bil og ser ofte at syklister sliter når det stadig står biler/varebiler/busser i sykkelfeltet slik at de må ut i bilveien.

For litt siden fikk jeg lyst til å prøve noe, jeg hadde en syklist i sykkelfelt på høyresiden min og litt lenger fremme sto det biler i sykkelfeltet, jeg sakket av og gav ham rom. Så kom det flere parkerte biler, til slutt gestikulerte jeg til ham at han kunne kjøre inn foran meg. Jeg gjorde meg til følgebil, jeg var så irritert på syklistens vegne. Jeg hadde biler bak meg men brydde meg ikke – i trafikken har vi ansvar for hverandre og tenkte dette var en grei måte.

Da syklisten svingte av på en sidevei vinket han og gliste, det var artig å kunne gjøre en slik gest. Jeg anbefaler alle å prøve dette!

Om man vil gå lenger så fant jeg en fin mal til merker man kan henge på parkerte biler i sykkelfeltet:

Den finner du her, laget av mrjorgen.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. Mr Jorgen sier:

    Thank you! (Both for being kind to bicyclists, and for helping spreading the design. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.