copper sulfate

Cupri Sulfas – good old days|Cupri Sulfas – gode gamle dager

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]copper sulfateToday I was reminded about the crystals I once made and I digged up my old jar of copper sulfate – or Cupri Sulfas which I kind of like better. I used to make crystals with it, I always tought that was magic. Have you tried?

I bought 250g at the pharmacy and boiled up water. After boiling it I poured the water and some of the copper sulfate in a bowl while stiring. As much as I could as long as it disolved. Then I waited for a few days and it turned into wonderful crystals. Like these ones:

Copper sulfate

I haven’t made any for a while so I had to find a photo on Wiki – maybe I should try this again soon.

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]copper sulfate I dag ble jeg minnet om krystallene jeg lagde i min ungdom, det var på grensen til at jeg var hektet på det. Jeg har til og med mer igjen i hyllen da jeg så litt etter denne i dag. Jeg kjøpte kobbersulfat (Cupri Sulfas) på apoteket, kokte opp vann og helte vann over i en bolle. Deretter strødde jeg så mye kobbersulfat jeg kunne i vannet så lenge alt ble blandet ut mens jeg rørte. Det er best å koke opp vannet, jo renere vann jo bedre. Det gjør ikke noe om det kommer litt ekstra kobbersulfat i bunnen, det blir en fin start på veksten. Her er et eksempel:

Copper sulfate

Jeg har ikke gjort dette på lenge så jeg har ingen igjen men fant et bilde på Wiki, kanskje på tide å lage ny. :)[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.