Do we really want windmills everywhere?|Vil vi virkelig ha vindmøller over alt?

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Sweden is discussing windmills today, research says that windmills have to be taller to be effective. So how far do we want to go?

At Øygarden near me this project is on its way, the world’s tallest windmill:

Her er en skisse fra utvikler Sway AS:


(Illustration from havstril.no

This windmill will produce 10MW and the project will cost 400 million NOK.

Do we really want to go this far?

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]I dag går debatten om vindmøller i svensk media, de står ved en skillevei. Hvor langt skal vi gå i vindkraftutbygging – forskning viser at vindmøllene må bli høyere for å bli lønnsom.

Her er en illustrasjon av verdens største vindmølle på Ljøsøyna på Øygarden, tross motstand ble konsesjon gitt:


(Illustrasjon fra havstril.no

Vindmølleprosjektet på Øygarden kommer på ca 400 millioner og vil produsere 10MW.

Her er en skisse fra utvikler Sway AS:

Vil vi virkelig dette?

Lenker:

Sveriges Radio: Vindkraftverk högre än 150 meter krävs i skogen
Aftenposten: Godkjenner verdens største vindmølle[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. Hanna sier:

    Enig, nei det vil vi ikke! Nå er vi spent på om det blir noe i Kvinesdal. I tilfelle vil det være ulevelig for oss å ha hytte der som vi har hatt i 60 år pga støyen det medfører.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.