Norwegians shouldn’t drive|Nordmenn kan ikke trafikkreglene

[lang_en]I’ve been annoyed by Norwegians in traffic for a long time. Most Norwegians don’t know the different traffic signs, especially the ones limiting the speed, they think the sign means ‘recommended speed’ and adds 10-15 Km/t because they are such good drivers. Since my speedomeeter displays 5-6 km/t higher than I really drive I usually add that to my speed. But still I always have some unpatient driver in my car’s rear – they often blink and gesture too. Have you tried driving in Norway? What are your experiences? :)[/lang_en][lang_nb-no]Det har lenge irritert meg at folk ikke vet hva de forskjellige skiltene betyr, spesielt skilt som angir fartsgrense. De fleste nordmenn tror at skiltet betyr “anbefalt fart” og legger derfor på 10-15 km/t siden de er en slik flink sjåfør. Siden speedometeret mitt viser 5-6 km/t for lite når jeg kjører rundt 80 så legger jeg på 5-6 km/t. Men likevel har jeg alltid noen i ‘ræven’ på meg som mener jeg kjører for sakte. Skiltet betyr altså :

Fartsgrense : Forbudet gjelder kjøring med høyere fart enn angitt antall km/t. Forbudet gjelder på vedkommende vegstrekning fram til annen fartsgrense er angitt ved a) nytt skilt 362 «Fartsgrense» eller b) skilt 366 «Fartsgrensesone» eller til der ett av følgende skilt er satt opp: c) skilt 364 «Slutt på særskilt fartsgrense» d) skilt 540 «Gatetun» e) skilt 548 «Gågate». Når skiltet nyttes til midlertidig regulering, kan det ha gul bunnfarge.

Er det så vanskelig å forstå dette?

Link til artikkel : VG

Oppdatering : Her er et lite eksempel på hvordan folk blir når de ikke får lov til å kjøre hvordan de vil i trafikken : BT[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

12 Responses

 1. kai sier:

  Selvsagt vil det ligge noen i din bergenske ræv når du kjører i 86 km/t på motorveien i venstre fil. Grensene er satt for at oldemor i vw boble skal kjøre i forsvarlig fart på vinterføre nattestid.

 2. Lars Krukne sier:

  Eh… Ja, huff, det er fælt når noen ikke vil kjøre i den farten du vil. Jeg bare håper du ikke unødvendig nok tar opp høyra fila på motorveien.
  Uansett du får ha god bedring.
  Vh.

  • oyvind sier:

   Farten jeg vil? Ehm det er ikke jeg som fastsetter fartsgrensene. 🙂

   • Jokk sier:

    Problemet er at 90% av befolkningen rettogslett ikke klarer å kjøre så sakte som fartsgrensen vil ha det til, det er kun noen få tålmodige sjeler, eller oldemor i boblen.

    Så øyvind, lær av oss andre og gang fartsgrensen hvertfall med 1,5x, gjerne 2x.

    Og ja, jeg er en av dem som føler fartsgrensen er under mitt kompetansenivå.

    • oyvind sier:

     Jeg skulle gjerne ha ganget farten med 2x men våre veier er så dårlige at det ikke er forsvarlig. Det er jo en av grunnene til at fartsgrenser er så lave her i landet.

     Det som er så trist er at det er fartsynderne som lager dødsulykker, hadde råkjøringen deres kun gått utover dem selv så hadde jeg ikke sagt noe. 🙂

 3. John sier:

  Å klage over at folk kjører for fort er en ting, men de idiotene som konstant ligger 10 kmt UNDER fartsgrensen skulle ha mistet lappen for livet. jeg kjørte i helgen fra Voss til Bergen og kom bak en del biler som lå i kø rett etter at jeg forlot Voss, jaja tenkte jeg er det så lang kø til Bergen i dag. Det tenkte jeg helt til jeg kom ett par mil lenger frem, da kom vi til noen svinger som gikk rundt en dal og hva så jeg en kilometer lenger fremme? EN JÆVLA IDIOT MED EN GAMMEL AMERIKANER SOM VAR UTE FOR Å VISE DONINGEN. han lå 10-20 kmt under fartsgrensen uansett. og slapp ikke forbi en kjeft, ikke kjørte han ut for å slippe forbi trafikken heller. Vi lå bak han i mange mil og køen ble like lang bak meg som foran. jeg ble så forbanna på den jækelen at jeg begynte å kjøre forbi der jeg kunne og når jeg kom bak han så la jeg meg på fløyta i 20-30 sekunder for å gi han ett hint om å pelle seg av veien. Det var like før jeg kjørte forbi og tverret bilen i veien for å kaste bilnøklene hans til skogs men dessverre stoppet kjerringa meg. Slike trafikkfeller har ikke noe på veien å gjøre, greit nok, han vil ut for å vise veteranen sin men da får han jaggu kjøre ut for å slippe andre biler forbi hvis han ikke er interessert i å følge fartsgrensene også oppad.

  • oyvind sier:

   *ler* Unnskyld at jeg ler men.. Voss-Bergen kan være en tålmodighetsprøve ja, spesielt på våren hvor turister og veteranbiler “herjer”.

   Helt klart, å ligge under 10-20 km/t bør ses like alvorlig på som å kjøre 10-20 km/t for fort. Det er disse som skaper farlige forbikjøringer. Jeg er helt enig med deg.

 4. SenkFarten sier:

  Ja, jeg har hørt om hundrevis av mennesker som for det meste bruker “høyrefila” og fastsetter fartsgrensene selv hvert bidige år. De har nå sluttet å bruke høyrefiler og farten er blitt redusert til null, etter å ha endt opp på noe som heter kirkegårder, under mottoet: Det hender nok ikke meg! Dessverre tok de med seg noen som heter “uskyldige” også, og dét er det verste!

 5. oyvind sier:

  Det blir kjekt når flere biler kommer med innebygget fartskontroll, da slipper vi denne diskusjonen. 🙂

  • SenkFarten sier:

   Vi finner jo til stadighet opp ting som skal regulere folks tankeløshet. Dessverre finner de tankeløse alltid en måte å omgå dette på. Derfor slipper vi aldri denne diskusjonen.

 6. Thrasher sier:

  Drive in italy and you will love drive in norway.
  In italy cars drivers overtake on the right on the higway, park on double line in the center of every city and the speed signs are only pictures.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.