Fusion power extortion|Fusion power svindel

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]fusionpowerHave you ever been irritated that the shaving blades costs the same as a new shaver? And why do they keep changing the format of the blades? Well the reason is obvious.. In an article today I read that it costs $0.5 to produce a package of 4 blades! We pay $25! How much does it cost in your country?

Here is a link to a Daily Mail article, the difference is not as bad in UK as here in Norway. [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]fusionpowerJeg blir så forbaska irritert hver gang jeg skal kjøpe blader til høvelen min, de koster jo like mye som en ny høvel hvor man også får med noen få blader! Og om jeg har vært litt treg så har modellen min gått ut på dato og de har byttet format på bladene. Fy søren jeg savner de gode gamle bladene.

Nå leste jeg i Daily Mail og TV2 at det koster 2.80 å produsere en pakke med 4 blader – vi betaler 150! Dette er ren svindel.

Jeg håper konkurransetilsynet følger opp denne saken, det må jo være noe galt her. I england selges en pakke for halve prisen av det vi betaler i Norge. Tro om det kanskje er på tide å importere litt selv?

At ikke dagligvarekjedene reagerer? Eller er de med på dette?

Lenker :

TV2[/lang_nb-no] [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

8 Responses

 1. Thomas sier:

  Hva er egentlig problemet ditt. Hva er det med Nordmenn og spare på disse småbeløpene?
  At du betaler 50.000 for et a4 ark når du kjøper en leilighet til 2 mill, nei det reagerer ikke folk på. Eller at en bil til 400.000 egentlig koster 150.000 uten norske avgifter, det er ikke så farlig. Eller at du må betale arveavgift hvis du arver et hus etter foreldrene dine, det er også liksom greit.
  Eller at man betaler over 100.000 i renter hvert eneste år, når man har et lån på 2 mill, det er jo også helt greit.

  Men at gillette skal tjene penger på produktet, at de som importerer produktet skal tjene penger, at de som selger produktet skal tjene penger og at staten skal ha 25% mva, ja da er det plutselig ran og svindel.

  Tenk å kunne spare 2000 i året, på såne småbeløp. Når rentene på boliglånt ditt utgjør over 100.000, ja når du endelig har spart nok penger til noe fint, så dør du av hjerteinfarkt, fordi du har stresset rundt.

 2. Thomas sier:

  Jo jeg har skjønt den, du klager over prisen på 150 kr og mener at vi blir lurt.
  Ja det er jo klart av rimi, rema osv også skal tjene på produktene de selger. Så det jo helt klart med på “det”.

  Men hva er egentlig problemet med at det koster 150 kr???
  jobber selv i butikk, men ikke innen for den bransjen.
  Det er typisk nordmenn og skrike å stresse med disse småbeløpene. Men ikke tenke over de store utgiftene i livet, som faktisk blir mye mer i løpet av veldig kort tid.

  • oyvind sier:

   Men det er jo ikke kun “mine” 150 kr jeg snakker om. Jeg tror at det selges minst 200 slike pakker for dagen. Det er 30000 kr dagen, 180000 i uken og 720000 i måneden. Bare for å understreke at det ikke er snakk om 150 kr.

   I England koster det ca 150 kr for en pakke med 8 blader.

   De vet at vi er avhengig av barberutstyr så her utnytter de et behov ved å skru opp avansen kunstig høyt. Det koster 13440 å produsere varen som blir solgt for 720000, ser du hva jeg mener? Trekker du fra momsen ut så blir vel det rundt 547000. Innprisen er ikke 13440, la oss si at den er 100000 så er det fremdeles noe galt her.

 3. Thomas sier:

  Ja hva med dokumentavgift på 2.5 % er noe galt her også. Koster ikke 50.000 for et a4 ark, der det står at du har overatt leiligheten til 2 mill.

  Hva med en bil til 400.000 som egentlig koster 150.000 uten norske avgifter. Er noe galt her også.
  Jo for deg som privatperson så utgjør det kanskje 750 kr i året, oj går du konkurs hvis du må ut med 750 kr i året og ikke 375 hvis det var halv pris?
  Hva med hodetelefoner til 399, de koster så lite som 10 kr å lage. Gillette er ikke den eneste produsenten, som har en hinsides kalkyle. Hva er du egentlig sjokkert over??

  Samme med solbriller også. Det koster Ray-ban 50 kr å lage solbriller, men de koster jo 1500 kr i butikk.

  Typisk norsk og være gjerrig og grinte på små ubetydelige ting og gi faen i de virkelig store summene.

  Kjøpe seg mobil til 1 kr, selv om totalprisen er nesten dobbelt så mye som å betale mobilen kontant. det er jo liksom helt greit det.

  Jeg sier bare at det er så typisk Norsk og klage og småting, men de virkelig dyre tingene bryr vi oss ikke om.

 4. Dorothy L sier:

  Good grief…why am I not surprised. Unfortunately shaving for men and women is just one of those things that are necessary for hygiene and curb appeal. So we are basically stuck with paying these robbers for their product.

  Although in my experience…I find the disposable razors still the best shave for the money 🙂

  Thanks so much for the awareness tip:)
  [rq=6143,0,blog][/rq]

 5. “De vet at vi er avhengig av barberutstyr så her utnytter de et behov ved å skru opp avansen kunstig høyt”

  “Unfortunately shaving for men and women is just one of those things that are necessary for hygiene and curb appeal.”

  No! Honestly – I have never used the kind of shaving blades the blogowner complains about. Still I’m alive – 29 years of age.
  .-= Johan Nygaardsvold´s last blog ..Storbrann i Halden =-.

 6. Ken sier:

  Interessant. Men prisen blir det folk er villige til å betale uansett. Derfor er markedsprisen i høyeste grad korrekt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.