Who doesn’t want our kids to get grades|Foreldre som gir blaffen ønsker ikke karakterer

[lang_en]After Norway got rid of grades for our little kids in school I feel that we lost a good system. Grades were nice to have for inspiration and for parents it was a tool for following a kid’s development. Now Frp, the mosted hated party in Norway wants to reinsert grades in school (from 5th and up) but they meet a lot of resistance.

I wonder who these people are, are they parents who doesn’t care about them? Are they people who scream because this opinion comes from Frp? Would it help if some other party said it?

I think too many parents rely on school to raise their kids up, many doesn’t care and I wonder if they say no to grades to hide their kid’s lack of development.[/lang_en][lang_nb-no]La oss først bli enig om hva Frp har på listen sin, de sier “Innføre karakterer i alle grunnleggende fag fra femte klasse”. VG må skjerpe seg litt og lese hva som står i programmet. Eller har ikke journalister lov til å lese websider uten å ha fullmakt fra en grafiker?

Edit : Nå ser jeg VG har oppdatert artikkelen sin litt, takk! Men overskriften på forsiden er misvisende.. Sånn går det når man skriver en artikkel mens man sitter på trikken.

Etter at karakterene forsvant fra skolen så gikk det bare en vei med barna våre, nedover. Karakterer er bra for både barn og voksne, man får en mulighet til å følge litt bedre med på utvikling, barn må selv ta litt ansvar når man har karakterer – det har de godt av.

Jeg har inntrykk av at det kun er voksne som ikke har barn som skriker høyest mot karakterer og en gruppe voksne som mener at skolen har ansvar for all oppdragelse og utdanning, om man skal karaktersette barna deres så er de redd for at omverden kan avsløre at de gir blaffen i barna sine.

Enkelte mennesker går hardt ut mot et utsagn med en gang de ser bokstavene FrP, ikke alle leser hva det står i utsagnet en gang. Skjerp dere! Hadde det vært AP som sto frem med dette så hadde det vært helt greit…

Og.. det er forskjell på karakterer på orden og oppførsel og fagkarakterer. Men det bryr vel ikke dagens journalister seg om ser jeg…

Lenker : VG, DB[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

7 Responses

 1. ØS sier:

  Problemet med ungene våre er frislippet. I flere tiår har nå begge foreldre i stor grad vært i full jobb, og mange har ikke interesse og/eller kapasitet.
  Ungene gjør som de selv vil, og får ikke positiv oppfølging og grenser. Jjeft tipper jeg derimot de får like mye av som før.

  Karakterer er greit nok for ungdomsskoletrinnet, men her prøver FRP å fikse symptomet ikke årsaken. Problemet har oppstått i hjemmet og kan ikke repareres ved å etablere ordenskarakterer for små barn.

  Forøvrig så er det litt morsomt at hver gang jeg vurderer å stemme FRP, så er det noen av dere som griner så høylytt at jeg tenker meg om.

  Hilsen en trebarnspappa som bryr seg, og som tror karakterer i 5. ødelegger mer enn de skaper.

 2. oyvind sier:

  Ja det har nok mye å si at mange av oss vokste opp med foreldre som hadde bedre tid.

  Vi er nok uenig om karakteres funksjon men sånn er livet. 🙂

  Jeg stemmer forøvrig ikke Frp selv, må bare få si det. Det er bare provoserende at folk reagerer annerledes alt ettersom hvilket parti som går ut og sier noe. 🙂

 3. ES sier:

  Jeg er enig med ØS over her:

  “Karakterer er greit nok for ungdomsskoletrinnet, men her prøver FRP å fikse symptomet ikke årsaken. Problemet har oppstått i hjemmet og kan ikke repareres ved å etablere ordenskarakterer for små barn.”

  Vi får ikke slutt på problemet med bråkete barn selv om de får ordenskarakterer i 3.klasse. Vi får bare flere skole-tapere. Dette må løses av skole OG foreldre – sammen.

  Hilsen 2-barnsmamma – som bryr seg masse, og som også tror at karakterer før ungdomsskolen ødelegger mer enn de hjelper.

 4. Kjell sier:

  Jeg kan ikke begripe hvordan dette skal være positivt for ungene, vi snakker her om barn som er i en tidlig utviklingsfase! hvordan kan det i det hele tatt være positivt å stille en 8åring opp til veggen og karakterbedømme oppførselen, hvordan vil evt. det barnet føle seg? jeg tror dette bare styrker depresjoner og skoleproblmer bare ytterligere. Skole og foreldre har ansvaret for oppfølging, Jeg kan ikke se hvordan dette gjør dette bra for barna. Dette er hårreisende!

 5. Hanne E. Donovan sier:

  Min famile og jeg er bosatt i USA. Vare barn har siden 1. klasse fatt karakterer pa skolen. Dette er drivkraften som gjor at de vil ha bra resultater pa skolen. Vi har veldig god erfaring med karakterer og har sett mang en gang at barna skjerper seg hvis de fikk tilbake en prove med ikke sa god karakter.

  Sosialistisk tull a ikke ha karakterer i skolen!

 6. Zeitgeist sier:

  Jeg synes vi burde se på det store bilde og konekvensene av en Frp & Co maktovertakelse. De er mest atraktive alternativet fordi de penge sterke kreftene i samfunnet trenger det. Frp er villig til å gå langt for å tilfredsstille dem.
  Det er verdt å legge merke til de store redningspakkene i forbindelse med krisen (eller det store bedrageriet i vår tid) som staten forskynte næringslivet med store summer, konskvensen av å bruke så store summer uten en reel verdi vil bare stjele verdien fra de eksistrenede pengene i markedet, med andre ord mine og dine penger, og det kalles inflasjon.
  Vi betaler igjen tilbake alle de pengene som de rike har tatt imot med stor smil, i form av nye avgifter, skatter og dyrere tjenester og varer, Det betyr vi er slaver til systemet og de rike på toppen men uten noen form for protest, vi er blitt selv manipulerte slaver som støtter og beskytter systemet selv.
  Trikset fra Frp & Co er “splitt og hersk”, sette den ene folke gruppen mot en annen for å manipulere og villede oss fra hva egentlig skjer i verden og her i landet.

  Vi har kommet langt med det systemet som baserer seg på penger profitt men det er ikke mulig å fortsette med det, vi må struktere et nytt samfunn som vil ta vare på alle og alt, et ressurs basert system. Vi har bare en vei å gå og det er ” The Zeitgeist Movement “. Vi har ikke mer råd til å vente, livet til kommende genrasjoner og vår planet står allrede i fare.

  Ingen av de partiene har i hensikt eller kan gjøre en reel radikal og evolusjonær forandering i vårt dagens samfunn, de er selv fanget i det systemet. Din støtte til The Zeitgeist Movement er kristisk viktig.

 7. Kanskje vi burde begynne å sette karakterer på foreldrene?
  Det er tross alt deres ansvar å sørge for at elevene kommer på skolen med en viss folkeskikk….

  “Reis tilbake der du kommer fra din jævla neger!”, sier de til medelever. Det har de lært av foreldrene ved middagsbordet.

  Ville hatt en del dårlige karakterer å dele ut…

  Hilsen lærer i ungdomsskolen
  .-= Festus og Lillepus’s last blog ..Utfordring fra Emmeline =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.