War on bullying|Krig mot mobberne

[lang_en]People have had enough with bullying in Norwegian schools. Now someone has started a bullying register where people report in schools who doesn’t care about the problem.

The ones who created the register is getting a lot of resistance but I feel with the ones who made it. The schools doesn’t care, parents have to move their kids to other schools because of bullying.

I bet that in near future we in Norway too will see mass-murders in schools – kids who are bullied for a long time are capable of doing serious damage.

How is your country handling bullying?

Tonight the minister of education here in Norway asks the school to boycot this campaign, isn’t that weird?[/lang_en][lang_nb-no]Nå har foreldre fått nok av mobbing i skolene, tålmodigheten har tatt slutt og nå går vi inn i en ny tid mot mobbing. Det betyr at ting ikke er helt gjennomtenkt men sånn er livet, nå er vi inne i en ny fase. Skolene har gitt opp, myndighetene bryr seg ikke. Nå skal alle skoler som beskytter mobberne registreres i mobberegisteret, om det er lurt eller ikke – det får tiden vise. USA har kommet litt lenger enn oss, der har de lettere tilgang til våpen og da kan det gå slik som dette. Blir man mobbet over lang tid så synker man inn i en annen tilværelse, alt blir uvirkelig og uutholdelig. Det tragiske i denne saken er jo at det går utover uskyldige, ingen av de drepte var med på mobbingen av Nidal men er man allerede i avgrunnen så spiller ikke slikt noen rolle.

Etterhvert som mobberegisteret vokser og foreldre presser skoler til å ta affære vil det nok komme nye virkemidler. Jeg ser for meg etterhvert at man oppretter foreldregrupper som patruljerer skolene for å overvåke lærere og elever. Om det ikke hjelper vil foreldregruppene hente ut mobberne selv og ta hånd om dem. Mobberne skal bort koste hva det koste vil – det er søppel som ikke tilhører samfunnet vårt, de har ødelagt nok nå.

Lykke til Tore Sveum, ikke hør på Anne Mette Røst – hun beskytter kun mobbere. Men det er ikke hun alene om. Tertnes Skole i Åsane, Bergen beskytter også mobberne. Tertnes Skole unnlater å rapportere inn mobbing slik at det tar seg penere ut i myndighetenes statistikk.

Oppdatering:

I kveld har VG en liten artikkel om Kristin Halvorsen som anbefaler skoler å boikotte aksjonen “Stopp Mobbingen” og ikke bidra noe til den. Det sier en del om hvor lite skolene kommer til å bry seg om mobbing. Derfor er det viktig nå at folket tar aksjon, så får heller den kunnskapsløse Halvorsen ta konsekvensen av det. Aksjonen er radikal, helt klart, men de er for rask med å dømme den nord og ned. Er det fordi de er provosert over at noen vet hva som må til for å bekjempe mobbing?

Det er jo kun skole, år og klasse som registreres, hva kan være farlig med det?

Lenker: VG, Mobberegisteret, VG[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

6 Responses

 1. Wow, I had no idea that school bullying was such a problem in Norway. For some reason, I’ve always thought of Norway as a calm, serene kind of place. But then, I’ve never been there! 😉

  I guess bullying is a problem everywhere. As a species we are just becoming more violent. You can see the evidence of this everywhere. And we thought we were now civilized!

  kudos to those standing up and trying to do something about it.
  Curing the problem does start at home, though….
  .-= The Fitness Diva´s last blog ..The Fit and Sexy……. Shakira! =-.

 2. NJR sier:

  Supert tiltak.
  Har en datter som måtte bytte skole etter trusler og mobbing fra en gjeng som “eide” skolen.
  Lærere og rektor var klar over alt dette men kunne ikke (eller ville ikke) gjøre noe med problemene.
  Dette var Majorstua Skole i Oslo.

 3. hebbe sier:

  snervsynt, hvorfor mobber en mobber egentlig? les deg opp litt, snakk med en mobber på 9 år, dette søppelet som du kaller det, kan det være at du finner ut at der er løsninger som egner seg bedre?

  • oyvind sier:

   Det har man prøvd hebbe, i mange år, men det har ikke noe med saken å gjøre. Man må slutte å se på mobberne som samfunnets ofre, som feks mange gjør med Lommemannen. De som blir mobbet er ofrene, nå må folk begynne å innse det.

 1. 10. november 2009

  […] på signalene av hva dette er, for det er et rop om handling. Nok er nok og noen har fått mer enn nok av tafattheten blant norske politikere og derav […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.