An autumn walk|En gåtur i høsten

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]My daughter and I explored our neighborhood last weekend and to study the autumn process. We had a great time – she loves walking though the leaves and the sound it makes. I found out that I love it too – it is relaxing. I managed to snap some shots and yesterday I stitched them together..

241020091866_stitch

We stopped here to study the nice wool-like clouds. Its a 5 minute walk from our home, well.. 20 if we count in the time my daughter stopped to check out some small rocks on the ground – I think she’ll become a rock collector.

241020091869_stitch

This was originally a mill, then a wool-factory and later a herring oil factory. Today the buildings host a paint factory. Here is an air-shot of the buildings, taken in July 1960. The area is called Kverneviken. (Mill Creek)

241020091875_stitch

There are still remaining channels from the river and into the building’s cellar here used for the mill. I never get tired exploring this area, I hope I can enter them once but I haven’t had the guts asking yet.

241020091892_stitch

This is a river near us running through our area and end up at the factory buildings where the mill was. I should have taken a few more shots so it became a square when I stitched them..[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Forrige helg gikk min datter og jeg en liten tur i nabo-området for å studere høsten litt. Hun elsker å løpe gjennom løvet, jeg fant ut at jeg også synes det er herlig. Lyden er ganske avslappende, spesielt når det er mye løv og det var det på turen vår. Vi gikk ned veien og inn til Kvernevik og den gamle fabrikken, eller maleriet som mange kaller det. Bygningene fascinerer meg så jeg benyttet sjansen til å ta litt bilder av dem.

241020091866_stitch

Her stoppet vi opp for å studere skyene litt, var de ikke fine?

241020091869_stitch

Opprinnelig var dette en mølle, deretter ullvarefabrikk og senere sildoljefabrikk. I dag er det malingfabrikk i bygningene. Her kan du se et flyfoto av Kverneviken tatt i juli 1960.

241020091875_stitch

Det er fremdeles rester av kanalene inn til møllen og det er en masse detaljer her, jeg blir aldri lei av å studere området. Jeg håper det ikke forfaller helt og forsvinner.

241020091892_stitch

Her er elven forbi Bekkjarvik og ned mot Kverneviken, litt moro med sammensying men jeg skulle nok ha tatt litt flere bilder for å fylle ut til et helt rektangel.

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. sharkbytes sier:

    I love old buildings like that! Gotta get me a way to stitch pics together.

  2. Chinaren sier:

    Very nice pics. Enjoyed. Can’t see sights like that in China!
    .-= Chinaren´s last blog ..Sex shops – don’t stand outside them. =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.