North Pole icefree in ten years|Nordpolen isfri om 10 til 30 år

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]The Catlin Arctic Survey team with Pen Hadow visited the north Pole earlier this year during a research project where they concluded that most of the ice will melt in 10 years during the summer. Earlier the region visited it contained thicker multiyear ice which lasted long. Now the ice is down to 1.8 meters (six feet) and melts faster.

Check out the article here: AP

Wadhams said the Catlin Arctic Survey data supports the new consensus that the Arctic will be ice-free in summer within 20 years, and that much of the decrease will happen within 10 years.

Its Blog Action Day today, check it out at blogactionday.org[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]En gruppe forskere har målt isen i enkelte områder på nord polen og har merket seg at isen der er rundt 1,8 meter dyp. Tidligere besto isen av tykkere lag som klarte seg året rundt men isen nå ser ut til å ikke klare dette. Om ti til 30 år vil somrene være isfri mener forskerne. VG mener 20 i dag, i går 10. Øblog mener det er 4.

Resultatene kommer i forkant av klimakonferansen i København i desember. Nå skal Universitetet i Cambridge analysere resultatene.

Snakk om treghet i systemet, jeg skrev om dette i januar 2008… her.

Les mer her: AP, VG

I dag er det Blog Action Day, sjekk ut denne: blogactionday.org [/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

10 kommentarer til “North Pole icefree in ten years|Nordpolen isfri om 10 til 30 år”

 1. regaerg avatar
  regaerg

  Moro.. i går var det 10 år.. i dag er det 20! fantastisk, i morra er det 30 år og da har jeg bare 20 år igjen å leve uansett!

  1. oyvind avatar

   Tallet i dag er…. 20! Jaja, det er ivertfall snart helg – det kan ikke VG endre på.

 2. for smart :( avatar
  for smart 🙁

  Ser ut til at AP ikke får oljeministeren.
  Vel og bra, men borring eller ikke, så har ordføreren i Lofoten et veldreid poeng. Mennesker er ikke intelligente nok til å finne løsninger som fungerer. Om vi ikke borrer blir menneskene sinte fordi de trenger en jobb.

  Det er som å slutte å røyke. (nesten) Vi trenger røyken forbi kunnskapen ved at vi dør av den. De grønne partiene har ingen alternativ løsning og de som har en alternativ løsning vil ikke bli trodd. Mennesker tror på sjebnen og oljen bare tilfeldigvis ligger der.

  Ikke for å bli dramatisk, men vi er alle døde. Uten en felles regjering for hele verden der vi organiseres til ikke å måtte reise store avstander og ødelegge jorda, vil ikke mennesker overleve mange generasjoner.

  Jeg tar en sigg nå. Mennesker flest er ikke intelligente nok til løse sin egen sjebnesvangre gåte. Inkludert meg.

  Lykke til menneskehet.

  1. oyvind avatar

   Ikke fortvil, det er mange som er like skuffet som deg. Jeg tror trikset (dessverre) er å bli kynisk og ignorant – det er rett og slett ikke lurt å la alt dette gå inn på en.

 3. Ezze avatar
  Ezze

  Bare en liten digresjon.
  Er det ikke slik at vann utvider seg når det fryser til is.
  Derfor flyter is i vann med 10 % stikkende over.
  Men når det smelter igjen må det jo oppnå opprinnelig volum.

  Nordpolen er jo bare et gigantisk isflak. Et isflak som ikke kan bidra DIREKTE til å heve havnivået.

  Så burde det ikke være av større interesse å beregne når grønnland og sydpolen blir isfri?

  Og et isfritt grønnland kan kanskje bosettes for fullt når havet går over sine bredder:)

  1. oyvind avatar

   Det er jeg helt enig i. Samme prinsippet brukes jo med ubåter. Det er et større problem om Grønland eller Antarktis blir isfritt, for enkelte land. 🙂

   Smelting av is på nordpolen har marginal innvirkning men det er egentlig ingen som vet nøyaktig konsekvens.

   Hvordan er egentlig Grønlands kartografi? Meter over havet tenkte jeg. 🙂

  1. oyvind avatar

   Ja man kan jo begynne å lure. Slike rapporter går i bølger, det var noen slike for 3 år siden også. Gir de ut slike rapporter når de trenger penger til mer forskning?

 4. Bustefaen avatar
  Bustefaen

  Mulig tallet varierer hos VG, men litt viktigere er det vel at det både i går og i dag var 10-20 år hos forskerne det henvises til…

  1. oyvind avatar

   Det er nok sant ja.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.