Skipping the queue for a H1N1 vaccine|Folk sniker i vaksinekø

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Today my homecity started vaccinating people against H1N1 or swineflue as many like to call it. Bergen received 15000 vaccines and the first area got 4000. Early this morning queues were building up and they worry now that 4000 won’t last long. They are supposed to restrict vaccines to pregnant and people with severe airway diseases but I have a feeling more than these are lining up.

A few minutes ago they had to let pregnant go first in line because people have started to skip the queue – can you imagine that? This is embarrassing..

The personell there now fairs now that 4000 is not enough but they don’t know when the next shipment comes. The health system is a mess, noone seem in control but everyone knows that Norway ordered too many vaccines and theres no left for the poorer countries.

I hope the ones who take the vaccine today will be ok, I fear they are part of an experiment since the vaccine is quite new. [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Nå er vaksine-kaoset i gang i Fyllingsdalen i Bergen. Bergen kommune har foreløpig fått 15000 vaksiner og senteret som begynte vaksinering i dag har fått 4000. I morges sto det flere hundre i kø, og at avisene skriver om at 100000 er smittet og flere hundre kommer til å dø gjør ikke ting bedre. For da kommer de som ikke er kronisk syke også for å ta vaksinen. De sjekker nemlig ikke helsetilstand til Bergenserne som står i kø – det er egentlig forståelig. I dag skriver også VG at Ullevål innfører besøksrestriksjoner på klinikken, så nå er vi i full gang med hysteriet. Rundt 1000 i Norge dør årlig av vanlig influensa, hvorfor skriver man ikke om det hver dag?

De som dagen i dag er dedikert til er:

Gravide
Voksne og barn med:
– Kroniske luftveissykdommer
– Kroniske hjerte- og karsykdom
– Nedsatt forsvar mot infeksjoner
– Diabetes type 1 eller 2
– Kronisk nyre- eller leversvikt
– Kronisk, nevrologisk sykdom eller skade
– Svært alvorlig fedme

Nå viser det seg at folk har begynt å snike i køen, så lavt kan man altså gå. Dette medførte at de for noen minutter siden måtte si at alle gravide slipper foran i køen. Det gjør meg ikke særlig stolt av å være bergenser men slik som dette kommer det nok til å bli over alt. I Oslo blir det nok litt voldsommere siden det er mange med kniv og håndvåpen der.

Det er mye rot i helsevesenet vårt, Fyllingsdalen som har fått 4000 vaksiner regner med at de snart går tom, og de vet ikke når de får neste ladning. Hurra for Norge!

Lykke til, til dere som vaksinerer dere i dag – håper det vil gå bra med dere.

Det var forresten litt tåpelig å se at personell går rundt med t-skjorter med teksten “Pandemi”. Er det legemiddelprodusenten som har levert dem gratis for å skremme folk?

I går kveld svarte Folkehelseinstituttet svart endelig på noen bra spørsmål, det var på tide. Det kommer også frem at MPA undersøker to svenske dødsfall, de to hadde tatt vaksinen kort tid før men de har ennå ikke funnet ut om dødsfallene er i forbindelse med vaksinen.

I dag skriver VG at helsemyndighetene mest sannsynlig vil anbefale alle å ta vaksine, hvordan vil infrastrukturen vår håndtere noe slikt? I går var det kaos i Fyllingsdalen så hvorfor skal det gå bra om flere hundre tusen ønsker å vaksinere seg? Myndighetene må ivertfall gjøre noe, spesielt informere de forskjellige instansene som utfører vaksinene. BT har en bra leder i dag om kaoset.

Nå er det bekreftet at helsemyndighetene ønsker at alle tar vaksinen, etter at de mest utsatte har fått den. Svinebønder har også blitt oppjustert slik mange av dem ønsket. De får 1500 doser og 320 sendes ut i disse dager.

Mange av vaksineskeptikerne kommer nok til å endre mening nå som de ser at spredningen tiltar, allerede nå ser vi at skoler rundtom i Norge har begynt å merke det, og i idretten er feks 5 i Hamkam slått ut av influensaen. På Haukeland Skole er 18 av 20 i klasse 6a hjemme pga mistanke om svineinfluensa.

Lenker: Vaksiner i Bergen, Riks24[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

10 Responses

 1. jan r hansen sier:

  Hvis det norske publikum er så lite opplyst og lavmåls, at de velvillig lar seg injisere med levende virus, og påfølgende komplikasjoner, så fortjener de ikke bedre… Produsenten nekter et hvert ansvar for resultatet av vaksinen… det burde vekke mistenksomhet ift. va den egentlig utretter… folk bør google dette..

 2. Mungo Park sier:

  Så tragisk dum går det altså an å være; s n i k e for å bli injisert med en dårlig testet cocktail av tvilsomme virkestoffer. Hvor lenge blir det før tvang settes inn?

 3. badboi sier:

  Men jeg har allerede tatt vaksinen her i Stavanger uten kø eller noe som helst stress på den 100% private klinikken colibri! Genialt! 🙂

 4. Informasjonen fra massemedia har vært rimelig ensidig , og folk bør få vite alt rundt vaksinen. Ingenting er nevnt i media om at leger i Tyskland ikke anbefaler den samme vaksinen som i Norge, f.eks. Viktig er det i alle fall at befolkningen får vite det meste som det går ann om svineinfluensaen, og vaksinen mot den.
  .-= Svineinfluensa´s last blog ..Svineinfluensa og vaksinen =-.

 5. Ok, har ikke lest alle aviser, men det er bra at i hvert fall aftenposten tar opp dette. Desverre så leser jo de fleste Vg, og der er ikke journalistiken like “grundig”…
  .-= Svineinfluensa´s last blog ..Svineinfluensa og vaksinen =-.

 6. Lisa sier:

  Sjekk denne siden for viktig info om vaksinen.
  http://www.youtube.com/millionsbucks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.