An effective sanction against bullyers|En effektiv straff for mobbere

[lang_en]I enjoyed reading about Australia who propose 10 year prison for bullying at work, I think this would be a great idea for schools as well. Not prison for the bullying schoolkids but maybe they can be placed in different job-situations. Helping elders, centers for asylum applyers etc.

I think the era of talking is over, if we don’t start to punish the bullyers things will get out of hand, we don’t want the victims to beat up the bullyers even though its tempting to support it. [/lang_en][lang_nb-no]VG skriver i dag om et forslag som kan gi australske mobbere 10 års fengsel, kan det være noe for skolen i Norge? Vi må slutte å forskjellsbehandle barn, de bør ha samme rettigheter som oss voksne på jobb. Ikke fengselstraff men en straff hvor man blir tatt ut av skolen og satt inn et annet sted. I 3-4 år? Jeg tror at vi kan gi opp Pals og koselige samtaler med mobberne, nå har elever begynt å banke opp mobberne istedet for og da tror jeg det er på tide at vi tenker litt nytt.

Det er fristende å synes det er helt greit at mobbeofre banker opp mobberne men det er ikke et slikt samfunn vi vil ha. Vi må hjelpe dem før det går så langt. Nå er tiden inne for å sette hardt mot hardt, ut med mobberne i en fart. Plassere dem ut i forskjellige yrker, en slags livspraksis. Kanskje begynne med assistent på asylmottak, hjelpepleier på eldresenter etc. Noe samfunnsnyttig.

Problemet er foreldre til mobbere, hvordan få dem til å innse at deres barn er en mobber?[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.