Signs of spring|Spor av vår

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Its hot today, 8 degrees Celsius and it is finally weekend. Though I envy our neighbors in Hörby Sweden, they have 17,9 degrees Celsius in the shadow. Though I shouldn’t complain, in northern Sweden they have minus 16 degrees. 🙂

I can’t express how much I long for the summer. Have a nice weekend! [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]I dag er det fantastisk der ute, og tenk at det endelig er helg! Her i Fyllingsdalen har vi 7 grader og litt sol innemellom men det føles mye varmere. I skånske Hörby er det 17,9 grader i skyggen! Nå ble jeg misunnelig. Men jeg skal ikke klage, i Nikkaluokta er det minus 16 grader. 🙂

God helg alle sammen! Nå skal jeg lese litt om lærerne som kanskje får lov til å kaste ut elevene uten å måtte gå via rektor. 🙂 Kast elevene ut det er vår! Vel, litt seriøst så håper jeg de får til en god ordning uten at det går utover elevenes sikkerhet. Jeg kjenner mange flinke lærere som sikkert ville ha brukt muligheten med omhu, det er bedre å løse problemet i klasserommet enn å stenge ute elever fra samfunnet. Men enkelte ganger forstår jeg at det er nødvendig å få dem bort, ivertfall en liten time eller to – spesielt om de ødelegger for de andre i klassen. Men jeg håper læreren spør seg selv; “hvorfor lager denne eleven bråk, hva kan vi gjøre for å løse problemet uten å kaste vedkommende ut?”.

Husk å stille klokken i helgen, det skal bli godt med lysere morgener.[/lang_nb-no]

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

 1. lala sier:

  De aller fleste lærere som er utdannet har jo hatt en god del pedagogikk (selv om noen har lagt all kunnskapen i glemmeboken). Uansett, de aller fleste lærere stiller nok de spørsmålene en stund før man havner i den situasjonen – båre sånn at der er sagt.

  Er mange utskiftninger i den norske skolen nå, og flere nyutdannede lærere kommer på banen – alle med pedagogikk i bakhånd og kunnskaper om hvilke problemer elever kan ha, og ikke minst en flott skare med lærere som har spesial pedagogikk også. Er bare å se fremover!

 2. eif sier:

  Du nevner en viktig sak i dette innlegget – nemlig lærerens mulighet til å bortvise elever.
  Selv jobber jeg som lærer og opplever daglig å stå i kamp mot elever som vet de er godt beskyttet, og som vet at jeg ikke kan gjøre annet enn å sette EN anmerkning. Fortsetter bråket kan de ikke få flere anmerkninger.

  Jeg kan som lærer heller ikke forlate klasserommet for å finne rektor, eller andre kollegaer -det er nemlig forbudt å overlate elever i egen varetekt.

  Du nevner at man må spørre seg hvorfor eleven oppfører seg som eleven gjør. Selvfølgelig er alle elever kartlagt teoretisk, sosialt og praktisk. Flere elever har IOP (individuell opplæringsplan) og har særskilte rammevilkår, men dette bør ikke, og KAN IKKE i mine øyne, gå ut over andre elevers mulighet til å lære.
  Videre har jeg selv gått gjennom skolen, og jeg vet at ikke alle timer er like morsomme, men det er forskjell på å synes noe er kjedelig og på å ødelegge timer, og skremme medelever eller true læreren.

  Personlig ønsker jeg forslaget velkomment, samtidig som jeg innser at det er fare for misbruk, men jeg tror at skoleledelsen kan ta affære og fjerne lærere som misbruker dette forslaget. Lærere er tross alt idealistiske mennesker, som liker ban og ønsker dem godt. Vi er ikke yrkesoffiserer =)

  God påske, og god vår (Jeg gleder meg til ute-undervisning i noen fine vår måneder =D)

 3. JILL WHITE FANEBUST sier:

  Det må være mye til for en elev skal utvises .Kun rektor skal ha lov .
  Elever og foreldre må og kunne utvise lærere.Noen lærere mobber elevene sine
  slik at di kan bli ødelagt for resten av livet.

  JILL

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.