The fake paperboy|Den lure avisgutten

[lang_en]We have a weekend subscription on one of the local papers here but each Saturday and Sunday the door bell rings – a boy wants to sell two other newspapers. Its a common thing and we’ve gladly bought a paper or two. The boy pops up like a clockwork but sometimes another boy showed up. It made us a bit curious.

One day we learned that the boy we buy papers from is not the owner of this route! He visit just us because we’re always buying from him! He makes sure to go out before the “real” one takes the route. The other boy that pops up once in a while is the real paperboy for this route.

Now we’ve stopped buying from the fake one but we don’t have the guts telling him why.. We’re chickens. And we don’t want to call the newspaper sales department because we don’t want to give the kid any trouble..

(irony)Oh the huge problems we have in this life… (/irony) [/lang_en][lang_nb-no]Vi har et helge-abonnement på BT men hver lørdag og søndag ringer dørklokken – en gutt vil selge BA og VG. Vi har hver gang kjøpt en av avisene. Gutten kommer så sikkert som solen kommer opp. Men av og til har en annen gutt ringt på. Det fikk oss til å lure litt.

En dag lærte vi at gutten vi kjøper aviser av ikke har denne ruten! Han sykler langt for å selge kun til oss – fordi vi alltid kjøper av ham. Noe vi har sluttet med nå men vi tør ikke å si ifra hvorfor. Han har alltid passet på å komme før den “virkelige” avisgutten kommer. For en luring! Så nå blir det ingen aviser på oss, for den virkelige avisgutten har gitt området opp…

Vi vil ikke ringe avisen heller, har ikke lyst å lage problemer for den lure gutten..

(ironi)Å for noen problemer vi har her i livet…(/ironi)[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. Chinaren sier:

    I think I’d rather buy off the ‘fake’ one. Someone with that entrepreneurial spirit deserves the custom.

  2. FishHawk sier:

    It is good that you have not said anything to the newspaper, nor the actual paperboy, about the other one, but you really should at least tell him why you have stopped buying the paper from him. For he has been, in effect, stealing from the actual paperboy, and as long as he thinks that it doesn’t matter, he may move on to bigger things, such as stealing contracts and securities, which could be devastating to many.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.