A tragic day on Norwegian roads|Tragisk dag – noe må gjøres!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]It has been a tragic day, 5 killed and several injured in 3 different traffic accidents. 2 of them were in my area. In each accident heavy transport were involved, 1 bus and two trailers. Over 220 have died on the road this year and in many of them had heavy transport vehicles involved.

The drivers in todays accident are kind of innocent, I am not writing this to blame the drivers but the whole system. My country brags about the billions it earns every day on oil and yet nothing is done with our roads, its tragic. We are spending a lot of money on abroad stockmarkets, they say its for the future Norwegians. But what future is it when our children and grand children are getting used to deaths on our roads because noone wanted to invest money in securing them?

I cringe in terror by the thought of the painful hours many have today, families of the victims and people near them. These accidents could be avoided, plain tragic.

Everyone ‘up there’ are too focused on money when they are talking about future investments, how can we tell them that there are other ways of investment too? Like securing roads by separating heavy transport traffic and personal traffic. Sometimes I wish we had a dictator, one with a brain and social antennas but that person doesn’t exist unfortunately.

Links (Norwegian): Dagbladet, Vg, Dagbladet, Vg.
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Det har vært en tragisk dag i trafikken. 5 drepte og mange alvorlig såret i 3 forskjellige ulykker. 2 av dem på vestlandet og 1 på østlandet. I hver ulykke i dag var tunge kjøretøyer involvert, 1 buss og to lastebiler. Over 220 har dødd nå på veiene i år og i mange, mange av tilfellene så er tunge kjøretøyer med i bildet.

Sjåførene i dagens ulykker er på en måte uskyldig, jeg skriver ikke dette for å skylde på dem men på hele systemet. Landet vårt skryter av milliardene vi tjener på olje men ingenting blir gjort for å gjøre veiene tryggere, noe selvfølgelig men alt for lite. De bruker heller penger på utenlandske aksjer, de sier det er investeringer for fremtiden. Men hvilken fremtid er det for våre barn og barnebarn å være vant til dødsfall på våre veier fordi ingen ville investere i sikkerhet?

Jeg bobler innvendig av sinne og er utrolig lei meg på vegne av dem som har fått de forferdelige meldingene i dag, familiene til ofrene, venner og kjente rundt dem. Forferdelig tragisk.

Alle ‘der oppe’ er altfor fokusert på penger når de snakker om investeringer for fremtiden, hvordan skal vi forklare dem at det er andre måter å investere også? Som sikring av veier ved å separere tung transport og persontrafikk. Noen ganger ønsker jeg at vi hadde en diktator, med hjerne og sosiale antenner, men en slik person vil vi nok aldri få se.

Lenker : Dagbladet, Vg, Dagbladet, Vg.
[/lang_nb-no]
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

5 Responses

 1. Nicole sier:

  🙁
  It’s always money when it comes down to the point 🙁

 2. Jockey sier:

  Sitat: “Sjåførene i dagens ulykker er på en måte uskyldig” hva i hel,,,,,,
  kommer en bil over i motsatt kjørebane mot en lastebil så er det på ingen måte lastebil sjåføren sin feil.
  Måten du uttaler deg på er forkastelig.
  Og i etter å ha lest uttalesene dine så får man inntrykk av at det er tungtrafikken som er et problem. Tror neppe det er mange av ulykkene som er pga tungtrafikken.
  Men ja,,trafikkulykker burde vært unngått,,,

  • oyvind sier:

   Det jeg mener er… Hadde det vært to personbiler som var involvert så hadde ikke skadene vært så store. Altså ; tungtransporten må bort fra ‘folke-veiene’. Lastebilsjåførene tar et ansvar idét de kjører inn på veien, det må de stå for.

   ——-

   What I mean is… If it was 2 small cars ivolved instead – the damages wouldn’t be that severe. Ie : the heavy traffic need their own road-system.

   • Jockey sier:

    Hadde 2 personer kolidert kunne det også gått verre, det kunne vært 5 personer i den andre bilen og,

    “Lastebilsjåførene tar et ansvar idét de kjører inn på veien, det må de stå for.”
    Herregud mann, vi som kjører personbil har da et like stort ansvar når vi kjører inn på veien,

    Egne veier for tungtrafikken,,,jaja lykke til,,,,,

    Og bare for å ha sagt det, jeg jobber ikke som lastebil sjåfør,

 3. Ola sier:

  Ja det er jo ille med alle ulykkene. Det blir allikevel feil, i mine øyne, å skylde på manglende bevilgninger. For det første, så blir veiene bedre og bedre. Våre veier er mye dyrere enn gjennomsnittsveiene i europa pga terrenget. Vi har hatt en arbeidsledighet tilnærmet null de siste år, derfor har det heller ikke vært mulig å sette folk på slike prosjekt, med mindre du faktisk mener at man bør beordre folk ut på overtidsdugnad.

  Hadde en sak her på østlandet for et par år siden, der en pårørende direkte beskyldte vegvesenet for ansvar i en dødsulykke. Han mente det skulle vært bedre sikring mot avkjøring.

  Jeg er uenig i kritikken. Generellt sett har vi fått bedre og bedre veier. Vi bor i et land med krevende forhol, både for å lage veier og kjøre bil. Dette må man akseptere. En verden uten risiko av noe slag er utopi. Det blir litt som foreldre, som ikke tør la barna utfolde seg naturen, da de er redd for at de får blåveiser. Et slikt samfunn er ikke bra og heller ikke mulig.

  Jobb videre for bedre veier og kjør for all del forsiktig(i opplæringen heter det; kjør etter forholdene!) men slutt å skylde på noen hver gang noen blir skadet eller dør i trafikken. Det er direkte sneversynt. Ihvertfall hvis man skylder på veien. Folk må rett og slett akseptere at verden ikke er en bomullsdott de kan henge i, på samme måte som skjørtekanten til mamma.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.