Let it snow let it snow|Flaut å være norsk

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]17022009803Its snowing a lot today, I love it. Its wet and heavy though and people are struggling, embarrassing I think – they say Norwegians are born with skis on their feet which explains why many of us can’t cope with snow.

Our airport were closed this morning, buses got stuck and people were driving on worn down tires.

I remember sometimes in the 90s when New York had lots of snowfall, we were laughing at scenes on the news where Americans struggled on snow with summer tires. We’re not better, so we shouldn’t laugh so hard on others behalf next time. 17022009806

Oh well, I’ve been dreaming of tons of snow for a long while, I miss the white winters. Lots of the snow rained away last weekend but now its snowing again, if it could only be stable. Where is the ice-age someone screamed about in 92?

17022009807Let it snow, let it snow, let it snow. Kids love it, I love it. And its fun to capture weird shapes that appear when its snowing like this. Especially when the snow is a bit wet and easily sticks to the plants.

I was hoping it would last a while but I checked the forecast now and noticed that it will become warmer on Wednesday. Can’t it just last a bit longer?17022009808 Yesterday Oslo had chaos on the roads, today is our turn here in Bergen – It humors me. As long as there are no severe accidents though.

What worries me most is the heavy transport from abroad. Drivers from eastern Europe who is trying our roads with 16 wheels and summer tires – they should be denied entrance if you ask me..

Link to VG and TV2.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]17022009803Det snør kraftig i dag, jeg koser meg og ser ut vinduet på jobben. Det er våt snø som kommer og folk stresser på veien, det er ganske pinlig synes jeg. De sier nordmenn er født med ski på beina, jeg tror det er en god forklaring på hvorfor vi ikke klarer å takle snøværet.

Flesland har vært stengt, busser står fast og brøytebiler står og spinner pga dårlige dekk – ganske morsomt rett og slett. Hvorfor kan ikke enkelte ta bussen istedet for å sette oss andre i fare med kjøringen sin?

Jeg husker på 90-tallet når New York hadde kraftig snøvær, vi lo godt av dem når vi så filmklippene på nyhetene hvor amerikanere seilte nedover bakker på sommerdekk og nullføre – vi er jo ikke særlig bedre.. Tror ikke vi skal le så høyt av dem lenger. 17022009806

Jaja, jeg har lenge ønsket meg tonnevis av snø og nå kom det, jeg savner de gode lange vintrene. Mye av snøen regnet bort i helgen men i natt var det på’an igjen – jeg skulle ønske det var mer stabilt. Hvor er istiden enkelte ‘forskere’ spådde i 92?

17022009807La det snø, la det snø. Barn elsker det, jeg også, det er jo bare å kjøre etter forholdene eller å ta bussen om det er for gale. Og så er det morsomt å ta bilde av alle de rare formene som oppstår, spesielt når snøen er så våt og fester seg til planter og trær.

Jeg hadde håpet på at snøen ville ligge en stund men nå mens jeg har skrevet dette så har det begynt å regne.. Kan det ikke vare litt lenger da?17022009808I går var det snøkaos i Oslo, da lo ‘vi’ godt, men nå er det vi som kan le av oss selv. Morsomme greier… Så lenge det ikke skjer noe alvorlig der ute på veien..

Det som bekymrer meg mest er all tungtransporten fra utlandet. Sjåfører fra øst-Europa som kjører på slitte sommerdekk og 16 hjuler – de burde bli nektet innreise spør du meg..

Link til VG i dag. TV2 skriver også litt om dette i dag.

bergensbestesbanner1

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

14 kommentarer til “Let it snow let it snow|Flaut å være norsk”

  1. oyvind avatar

   haha herlig, skal besøke den med en gang. 🙂

 1. Elisabeth avatar
  Elisabeth

  eehhh……16 hjuler….. ??
  det å sammenlikne å være flink å gå på ski… og det å være flink å kjøre bil på glatt føre……. rimelig fjernt

  1. oyvind avatar

   Et vogntog med 16 hjul. :p

   Har du prøvd å kjøre bil på glatten med ski på beina?

 2. T avatar
  T

  Når skal folk innse at piggfrie dekk ikke har den rette gummiblandingen for slik vinterføre vi har om dagen.
  Det er bare piggdekk som holder under slike forhold for de har en helt annen form for mønster som klarer dette føret.

  1. oyvind avatar

   Godt poeng Tore, men piggdekk det er fy fy visstnok og folk skal på død og liv kjøre om de er skodd eller ikke. Trist..

   Folk vil spare 400 (eller noe slikt for en måned?) og heller risikere sitt eget liv eller andres.

  2. Vri avatar
   Vri

   Piggdekkmafiaen er ute igjen, ser jeg.

   Det er svada uten sidestykke. Det eneste føret piggdekk er markant bedre på er polert is (spesielt om det er TØRR, løs snø oppå). På alt annet er piggfritt vesentlig bedre eller omtrent like bra i hele dekkets levetid. Pigger har absolutt ingen effekt på snø. Utslitte pigger har liten effekt uansett føre.

   Det dere trenger er ikke pigger, men en skikkelig dekkvask så dere får bort saltsølet fra dekkene. Da vil de piggfrie dekkene komme til sin rett.

   Jeg sliter med piggdekk på jobb, men privat kjører jeg problemfritt uten pigg.

   1. oyvind avatar

    Dekkvask er tingen ja, det merker jeg selv. Det var ganske glattpolert is i morges, da er det moro å se på dem som gir full gass med piggfrie dekk. 🙂

 3. Geir avatar
  Geir

  Har kjørt piggfritt på all slags føre i over 10 år uten problemer. Er vel mer snakk om å kjøre etter forholdene, samt å ha gode dekk og ikke minst ordentlige dekk (ikke det billigste).

  1. oyvind avatar

   Ja det er lett å brenne seg på å kjøpe billige dekk. De er gode kanskje en uke og så blir de slitt så snart man kjører inn i noen tunneler med bar asfalt.

 4. Steve, trade show guru avatar

  hi Øyvind,
  “Norwegians are born with skis on their feet…” LOL! 🙂
  I love your pictures and ALL THE SNOW. It’s great when it sticks to the tree branches. Nice memories! ~ Steve, the trade show guru
  PS. Have you made a snowman yet?

  Steve, trade show guru’s last blog post..Do Trade Show Giveaway Pens Work?

  1. oyvind avatar

   Hi Steve! We were just talking about snowmen, its embarrasing that we haven’t built one this year yet. 🙂 Maybe we’ll try later today.

 5. nicole avatar
  nicole

  Hi oyvind!

  Luv the pics! I too adore snow. 🙂

 6. Mr. x avatar
  Mr. x

  Kjører på sommerdekk jeg. Det er bare gøy.
  Har til nå komt meg fram der jeg vil uten problemer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.