An advanced Norwegian ferry|En avansert norsk ferge

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Photo: Jan Bjørkhaug

A small community in western parts of Norway lost its road due to maintenance this week and the area has no alternative roads. There were rumors of a ferry being inserted to help the people who live there and lets just say that they were shocked when they found out what they were given.

The Norwegian Maritime Directorate is complaining of course and wants it taken off duty because of safety reasons but the Public Roads Administration which maintain the road claims it has been used before at several occasions.

Update: It has now been taken off duty and the people who live there don’t know what to do.


Vis større kart
[/lang_en]
[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Foto: Jan Bjørkhaug

Slik går det når Vegvesenet skal gjøre vedlikehold på veier uten alternative veier. Sjøfartsdirektoratet reagerer selvfølgelig men.. Her er utsnitt fra artikkelen “Statens Vegvesen er overrasket over Sjøfartsdirektoratets krav.

– Dette er beredskapsmateriell som brukes både av Forsvaret og oss i Statens vegvesen. Den har vært brukt mange ganger før i lignende situasjoner, sier byggeleder Gunnar Haugen i Statens vegvesen.

Det er første gang Haugen opplever at noen reagerer på transportmiddelet, og han forsikrer at det ikke skal være noe å utsette på sikkerheten om bord.”

Nå som “fergen” er tatt ut sliter de med å finne et alternativ.. Heia Norge, godt at vi er verdens beste land å bo i.


Vis større kart
Lenker: BT[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

  1. Acadia sier:

    They need to stop complaining and use that rickety ferry!
    .-= Acadia´s last blog ..I thought this was funny =-.

  2. sixmats sier:

    This is like the Simpson’s episode when the last bridge out of town got hit by a meteor.
    .-= sixmats´s last blog ..Online Japanese Lessons =-.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.