Apple approved the Opera browser!|Apple godkjente Opera-leseren!

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Most people didn’t believe Apple would approve the Opera browser from Norway but last night they did! I was certain it would be, because I don’t think it will be a competitor to the iPhone’s Safari browser. Why? Because webpages are rendered on Opera’s servers and therefore the javascript and ajax functionality won’t be as good as Safari’s. I wish it could be possible to turn off this function, I don’t like that my webtraffic is going through a 3rd party.

I also dislike the zoom function and how it behaves when I tilt my phone to landscape, it doesn’t re-render the page. Oh well, it is exciting but I think they have to do a little more effort to be acknowledged by the iPhone-people. Heres how it looks:

It loads fast, but without javascript I think it is useless.

On html5test.com Opera received a score of 14 of 160 possible:

[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]I går ble endelig Opera 5 mini godkjent av Apple. Det er et stort steg for nordmennene bak Opera. Eller er det det? Jeg tror det er noen skumle grunner til at den ble godkjent. Min teori er at Apple ikke ser på den som en verdig konkurrent, ikke støtter den full funksjonalitet rundt javascript, ajax, trafikken går via tredjepart servere (hva med sikkerhet?) og zoom funksjonen var helt på bærtur. Jeg må innrømme at jeg er veldig skuffet. Jaja.. Apple hadde ikke godkjent Opera om den ikke tvang oss til å bruke Operas mini-servere for å lese websider. Det er ivertfall greit med et alternativ til Safari.

Slik ser bloggen min ut, den blir ikke helt den samme uten javascript.

Opera fikk en score på 14 av 160 på html5test.com:

Webtjenester rundtom i verden detekterer heller ikke Opera som en mobil-leser, derfor vil du ikke få tilbud om å få mobil-versjonen. Feks BT som har en bra løsning. Men det kommer vel etterhvert som folk legger Opera 5 mini for iPhone inn i sitt oppsett. Om du lurer på om den har Flash så er svaret selvfølgelig nei. 🙂

Om Opera ikke virker første gangen du installerer den så må du slå av wifi og prøve igjen. Deretter slå på wifi igjen.

Opera er i vinden for tiden, i går skrev VG om hvor godt Opera nyter av Microsofts påtvungne webleser valg. I første omgang får Opera god kritikk fra Macworld.se.

Andre artikler om Opera 5 på iPhone: PCworld, Techworld, Tv2, VG.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

1 Response

  1. Øyvind S. sier:

    Enig med deg angående zoom; håper Opera Mini får pinch-zoom i neste oppdatering.

    At Opera Mini 5 scorer så lavt på HTML5, kan det være mange årsaker til. JavaScript blir jo i stor grad brukt av HTML5Test.com til å sjekke hvilke HTML5-funksjoner som nettleseren støtter.

    Og at Opera Mini ikke får servert mobilversjoner av nettsider, ser jeg på som positivt. Når jeg bruker Opera Mini, ønsker jeg fullversjonen av nettstedene, fordi det går så raskt å få dem fram over mobilnettet. Men når jeg bruker Safari på iPhone, ønsker jeg stort sett mobilversjoner fordi Safari er treig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.