When music gives me the chills|Når musikk gir meg gåsehud

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]I’m always on the lookout for moments that gives me the chills, you know – the ones that comes when you’re not expecting it. Especially in the “… got talent”-concept. The other day I found one that gave me multiple chills. A 38 year old man sings in Sweden’s version “Talang” (Talent). He presents himself and say that he comes from Norway. ….WHAT? Awesome I thought, is it a joke or something? Norway and Sweden are like bitter neighbors, we always compete and try to be the best ones. He explains that hes a Norwegian living in Stockholm and that his dreams are getting famous and going on world tours, earning money etc and that hes a tenor.

He seem to be a nice guy and hes a Norwegian in the Sweden got talent show, and hes being warmly welcomed. 1 Chill. When he start to sing another chill arrives, hes a great singer! The judges’ reaction is awesome, people rise and cheers. Another chill. He sings so great that one of the judges start to cry, the well known Bert Karlsson starts to cry, another chill. Hes a entrepreneur, publisher, writer, debater, program leader, publisher director etc and many known artists can thank Bert for their career. Seeing Bert’s reaction is awesome. The judges are so impressed that they ask him to sing another one, then he sing a Norwegian song in Swedish. I just sit and enjoy the show.

Her is the Norwegian Stephen Brandt-Hansen in Sweden’s Talang:

After this incident it has come in the open that Stephen is a performer and is well known. Well, I didn’t know him and I don’t think hes a celebrity. The media writes about “Swedish people boils of anger” because of this. But I just read that the Talang invited him so I don’t think he has do defend himself. Hes got talent! I bet this irritates a lot of Swedes, and I have to admit that I think it is a bit funny..

What do you think?

Links: (Swedish) Expressen, Expressen, Expressen.
[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Jeg er på en måte etter evig leit etter hendelser som gir meg frysninger, spesielt i show som Norske Talenter etc og lignende konsepter. Stephen Brandt-Hansen er en kar som gav meg en slik opplevelse da jeg så ham på svenske Talang. Hæ? En nordmann i Svenske Talenter? Jeg trodde først at det var en spøk men etterhvert forklarte han at han bodde i Sverige og drømte å bli kjent, dra på turne og leve av talentet sitt. Da han begynte å synge fikk jeg frysninger, og det ble bare bedre og bedre. Publikum jublet, juryen reiste seg, selveste Bert Karlsson begynte å gråte – stort! Bert er ikke hvilken som helst person, han har fått frem mange talenter og driver på med det utroligste. Det står respekt av Stephens talent. Her er han:

Media skriver om hvor irritert svenskene er på at en nordmann blir så populær i Talang, og de kaller han en kjent artist i Norge siden han har vært med på noen stykker og har gitt ut musikk. Dette kan bli morsomt, spesielt når svenskene skal begynne å stemme. Svenskene skriver at de føler seg lurt.

Tenk om han vinner Talang? 🙂

Saken er jo at Bert har invitert Stephen, og da er jo det ingen diskusjon vel? Svenskene skriver også at folket er splittet, det forstår jeg godt – for han har jo talent!

Men.. det er kanskje litt mystisk at tidligere videoer fra både YouTube og NRK plutselig er borte.

Andre lenker: VG, VG, VG, Expressen.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.