Norway in a nutshell|God ettermiddag Norge

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]
Foto: Espen Braata, VG

Since May 1st this year emergency cars in Norway need a taxi permit. The taxi-organizations demanded this because “hey – they are driving people around and charge them”. Isn’t it incredible? This is Norway in a nutshell – we laugh at other countries’ bureaucracy but we’re not better. The doctors visiting people have complained and want to stay clear of this rule, the application will be either accepted or denied this week.

If its not accepted I am worried how Norway will turn out to live in the next years.. Will the fire department and police need a taxi permit as well in the future?

I also read that every 5th student in 9th grade here in Bergen cannot read! And that is ethnic Norwegians, I wonder how the total is. Isn’t Norway great!?[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]

Foto: Espen Braata, VG

VG i dag har en artikkel som godt viser hvordan Norge er i ferd med å bli, taxinæringen har pushet på (spandert noen middager?) Samferdselsdepartementet og fra 1. Mai av må legevaktordningens utrykningsbil ha drosjeløyve! Snakk om tragedie.. Heldigvis har de søkt om dispensasjon om å få unngå dette kravet, det skal behandles senere denne uken.

Jeg tror Samferdselsdepartementet kommer til å godkjenne dette men var det nødvendig å i det hele tatt høre på drosjenæringen? Snakk om å balle seg inn i byråkratiske floker..

Hva med Brannvesenet? De kjører jo rundt på personer, jeg synes de bør ha drosjeløyve…

Apropos “god etter middag Norge” – samtidig kjemper VG på for å sette fokus på partner og barnedrap, i dag skriver de om at de samme personene som godkjente forskning på barnedrap, avslår nå partnerdrapsforskning. Har noen drevet lobbyvirksomhet for å snu dem? 72 kvinner ble drept av sine partnere mellom 2000 og 2007, da VG kartla dette(!) lovet regjeringen en full gjennomgang av samtlige saker. Etter 2 år ble dette stoppet da det “ikke lenger var samfunnsnyttig”. Jeg forstår godt at VG er provosert.

Når jeg først er i gang, visste du at hver femte elev i 9. klasse i Bergen ikke kan lese?, og dette er etnisk norske elever! Hvordan ser totalen ut? Vi har hatt to store reformer i skolen de siste årene, men myndighetene har ikke hatt noen form for studie i hva konsekvenser reformene har hatt. Husker dere da Finland ikke hadde råd til skolereformene? For litt siden leste vi om Finland og hvor langt fremme de var på skolen i forhold til Norge – kan det ha en sammenheng?

[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

  1. Cole sier:

    So this includes what.. ambulances and police cars? How weird!
    .-= Cole´s last blog ..Around the Internets =-.

    • oyvind sier:

      Its the emergency doctor service, they visit people at home and sometimes drives them to central doctor service. I have trouble explaining it in English.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.