Mysterious rings on ice|Mystiske ringer på isen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]I had to collect some of these, they look awesome.

Foto: BJØRN OLAV JAGGI - Sunde, Kvinnherad, Norway - December 2010

Foto: John Halvor Sæle - Arnavågen, Bergen, Norway - March 2010

Foto: Martha Kari Karlsen, Vangsmjøsa, Vang, Norway - December 2010

Foto: Arild Gaaren, Kleivgrend, Fyresdal, Norway - January 2007

Foto: Graham Blissett, River Otter near Honiton, Devon, UK - January 2009

These are formed when the temperature rises, the ice gets thinner and it sinks a little, sometimes because warmer water rises and drills holes in the ice from below. The overhead water floods in at times and freezes, and this continues till circles are formed. At least, thats what experts are saying. Here are some other nice circles.[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Jeg måtte samle noen av disse, de var så fine.

Foto: BJØRN OLAV JAGGI - Sunde, Kvinnherad, Norway - December 2010

Foto: John Halvor Sæle - Arnavågen, Bergen, Norway - March 2010

Foto: Martha Kari Karlsen, Vangsmjøsa, Vang, Norway - December 2010

Foto: Arild Gaaren, Kleivgrend, Fyresdal, Norway - January 2007

Foto: Graham Blissett, River Otter near Honiton, Devon, UK - January 2009

Eksperter sier at dette oppstår ved mildvær, når isen blir tynnere og synker litt stiger det varmere vann opp. Når dette gjentas over tid oppstår slike sirkler. Her er mange andre fine sirkler.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

2 Responses

  1. marit sier:

    Vakkert!

  2. FishHawk sier:

    Now, that is just plumb freaky!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.