Finally spring in Bergen|Endelig vår i Bergen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]festningskaien tivoliIts finally spring again, the temperature is getting better but it varies a lot. Yesterday we suddenly had 27 degrees celcius and tomorrow we will be down to 8 again. Oh well, as long as we have weather we’re fine, I use to say.

As you may have noticed I’m not posting very often these days, time flies so fast – I feel we just celebrated Christmas. A lot has happened lately, our eldest one has been confirmed in church, our 5 year old suddenly started to read and write, constitution day (May 17th) was celebrated, scouting and gymnast events and a lot more. I can’t believe our little one is joining school this autumn, I feel it isn’t long since I held her in my hands at the clinic.

lesingA lot of the time goes to take care of the children, keeping them active and making sure they have a nice time – its fun, and I get as many excuses I like for playing a little. A popular evening-routine with the little one is to practice reading and writing, she loves it. I type, she reads and type in her responce. I have to be careful though to not use the computer every time, we practise handwriting as well so she won’t be shocked when starting school. My hope is that what we do for our little one will help her with a good start in school, where she will extend the foundation we started on having time to enjoy all the new things she will learn.

festningskaien

may 17th

flowers
[/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]festningskaien tivoliEndelig er det vår igjen, temperaturen kommer seg men den spretter jo opp og ned som en jojo. I går var det 27 grader mens i morgen er det meldt 8 igjen. Jaja, så lenge vi har vær så får vi vel være fornøyd. Solen er inne i en spennende syklus, ekstermvær og uvante fenomener kommer oftere og oftere.

Som du sikkert har merket så poster jeg ikke så ofte lenger, tiden flyr fra meg – jeg føler vi nettopp feiret jul! Mye har skjedd i det siste, ungdommen i huset har konfirmert seg, 5-åringen vår har plutselig begynt å lese og skrive litt, 17. mai ble feiret, speideraktiviteter og turn om hverandre. Jeg kan ikke tro at minstemannen vår skal begynne på skolen til høsten, det er jo ikke lenge siden vi trillet rundt på henne i barnevogn.

lesingDet meste av tiden går med til ungene, holde dem aktive og passe på at de har det bra, det er en herlig periode av livet – for jeg får mange unnskyldninger til å leke og være med. En koselig kveldsrutine vi har for tiden er at jeg skriver mens minstemann leser og skriver inn sinn svar, det elsker hun. Deretter er det lesing på sengekanten, av og til leser hun for oss. Jeg merker jeg må passe litt på og ikke bruke datamaskinen hele tiden, vi passer også på å øve med håndskrift så hun ikke går helt i sjokk når hun begynner på skolen. Håpet mitt er at hun vil dra litt nytte av dette når hun begynner på skolen, målet mitt er ikke at hun skal kunne lese og skrive perfekt men at hun har en god basis å starte med.

festningskaien

may 17th

flowers[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.