New rain record in Bergen|Nedbørsrekord i Bergen

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]regn - rain - nedbørsrekordIt rains a lot in Bergen, its something we kind of like to brag about but its true as well. This may has been very wet, we set a new record the other day – 1468,7mm in the period January to May! That is 57.8 inches!

I joked the other day about water evaporating in California ending up as rain-clouds here in Bergen, it wouldn’t surprise me if this was true.

The last two years in Bergen has been warmer than normal, Yesterday the meteorologists said that this period now is over, maybe it has something to do with the amount of rain.

May usually is the finest month here in Bergen, I hope it will balance out in June/July. [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]regn - rain - nedbørsrekordDet regner mye i Bergen, det er på en måte noe vi liker å skryte litt av men det er også veldig sant. Mai har vært en utrolig våt måned, og nå har vi satt enda en nedbørsrekord – 1468,7mm i løpet av perioden januar til Mai!

Jeg spøkte hin dagen om at alt vannet i California har fordampet og blitt til regnskyer over Bergen, man kan jo begynne å lure – jordkloden byr på mange gøye overraskelser. Meteorologer sier at vi har vært inne i en 2-års-periode med varmt vær og at den nå er over, kanskje nedbørsrekorden har noe med dette å gjøre.

Mai pleier å være den fineste tiden i Bergen, jeg håper vi tar det igjen i Juni, ellers blir det en tung sommer i Bergen – gøy å ha nedbørsrekord men det er ikke alltid at det passer så bra i denne perioden.

Det positive er at vi ofte har trollske stemninger om morgenen, når solen slipper litt gjennom i regnet skaper det en morsom effekt. Nedbørsrekord eller ikke, vi får ta det vi får tenker jeg. 🙂

Det kjipe er at dette øker rasfaren i Hordaland, ikke akkurat det vi trenger nå.

Meteorologene følger med og er aktiv i sosial media, gøy når de rapporterer nedbørsrekord :

Her kan du følge med nedbøren,.
[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.