Norwegian votes not counted in Eurovision Song Contest|Stemmerot kan gi politiske etterskjelv

[lang_en]Norwegian votes were not counted due to some technical errors, 1,2 million NOK are lost and they won’t get their money back. I think though after a little fighting they will get their money back – they didn’t get what they bought and there are laws that should cover that.

Bosnia Herzegovina lost a place in the contest due to the error, there are lots of people from Bosnia here in Norway – how will they react to the error? Will they think they live in the same kind of regime as they come from?

It reminds me of Ukraina giving votes to Russia, that was almost comical yet tragic. Is the Eurovision Contest used in political powerplay without people knowing it?

Links : EBU[/lang_en][lang_nb-no]Bare det å gi sin stemme til et annet land i Grand Prix fortjener jo litt respekt, det er ikke alle som tenker slik. De fleste tenker vel ‘neh skal søren meg ikke stemme på et annet land, jeg vil jo stemme på Norge’ – en av tankegangene som er rot-problemet i konkurransen. Så viser det seg at de stemte forgjeves, de har brukt over 1,2 millioner kroner på å gi sin stemme og de får ikke pengene tilbake. Noe jeg tror kommer til å bli omgjort, de har tross alt ikke fått varen de betalte for.

Det som er skummelt og som jeg ikke kan se bli diskutert noen plass er konsekvensen av stemmerotet. Hvordan reagerer land som ikke får en eneste stemme av Norge men som forventet det? Vil det bli et politisk etterspill?

Bosnia-Hercegovina mistet våre stemmer, hvordan vil dette påvirke vårt fremtidige samarbeid? Det finnes mange bosniere i Norge som er veldig skuffet over at deres stemme ikke ble hørt. Lurer de på om de bor i samme type regime som de kommer fra?

Island tapte nok en del stemmer også..

Ikke rart stakkars Synnøve ble forvirret..

Kilder : DB
DB
VG
TV2
VG (Telenor må rydde opp)[/lang_nb-no]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

3 Responses

 1. mike gravdal sier:

  Seriøst?!?!? politisk etterspill?? det er snakk om stemmer i en sang konkuranse.. ikke stemmer om bruk av atom våpen eller noe sånt.. hvor dum går d an å bli…?

  • oyvind sier:

   Ja er det ikke utrolig? At noe slikt som Grand Prix kan ha så stor makt. Det skulle ikke være mulig men slik er verden blitt i dag.

 2. oyvind sier:

  Her er et eksempel, det var ikke langt i fra atomkrig her :
  http://www.aftenposten.no/kul_und/article1785225.ece

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.