Visiting The Sandviken Ropery|Reperbane-besøk i Sandviken

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_en]Sandviken Ropery is Europe’s eldest standing ropery built in wood, built in the 1600s. For years it has been abondoned and decaying but in 2009 serious new buyers decided to rescue it. 100 loads of trash later and in cooperation with the authorities it already looks wonderful. Last Tuestday the scouts were lucky to be allowed to visit it. Here are some photos from inside:

Their Facebook page is here. [/lang_en][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][lang_nb-no]Reperbanen i Sandviken er europas eldste gjenstående reperbane bygget i tre. Den er fra 1600-tallet og er en av de to siste igjen i Bergen. Den er 147 meter lang men ved behov kunne man strekke tau helt opp til Amalie Skrams vei, på 60-tallet stoppet de trafikken for å avslutte produksjonen. Helt oppe i Amalie Skrams vei fikk de 300m spinnevei.

I 2009 ble reperbanen kjøpt opp av et seriøst firma og 100 lastebiler senere med søppel begynner reperbanen å se ut som en reperbane igjen. I tett samarbeid med riksantikvaren har de fått til det utroligste, dette blir et kjempespennende prosjekt å følge. Forhåpentligvis blir trafikken flyttet noen meter unna og veien senket til nivået den var på for 100 år siden.

Vi var så heldig å få lov å besøke den forrige tirsdag med speideren, her er noen smakebiter:

Her er Sandviken Reperbane på Facebook.[/lang_nb-no][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Øyvind Lasse Høysæter

Born in 1971, fell in love with computing in 1983 because of Sinclair's masterpieces. Continued on the magic surrounding the C64, Amiga and moved to the PC world in 1990. Loves science fiction, programming, astronomy, my family and my job. (developer) :)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.